Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Anglija - FA pokal

Wigan - Arsenal
2

Arsenal je izpadel iz boja za naslov prvaka, zato bodo varovanci Arsena WEngerja vse moči usmerili v FA pokal, kjer imajo odlične možnosti, da pridejo do prve lovorike po letu 2005, saj so med zadnjo četverico edini od močnejši angleških klubov. Proti drugoligašu Wiganu so topničarji vsekakor nesporni favoriti, da tekmeca ne bodo jemali z levo roko pa bo verjetno poskrbela Wiganova zmaga v prejšnjem krogu pokala, ko je izločil Manchester City.

Nogomet - Francija - 1.liga

Rennes - Monaco
1, 0

Monaco je bolj ali manj izgubil tekmo za naslov prvaka in PSG bo v krogu ali dveh okronan za novega in starega kralja. Pri klubu iz kneževine bodo do konca prvenstva tako verjetno igrali nekoliko manj motivirani, kar jim bo prineslo tudi kakšen poraz, osredotočili pa se bodo raje na pokal, kjer lahko še pridejo do lovorike. Z nepopolno zbranostjo in odločnostjo bo Monaco le stežka v gosteh premagal solidni Rennes, ki je znan po dobrih igrah na svojem stadionu. Čeprav je Rennes letos dobil le 5 od 16 domačih tekem, pa je tudi izgubil le štiri in glede na to, da je Monaco zmagal le na osmih od 16 gostovanj, se mi zdijo možnosti, da vsaj točka ostane domačim, zelo velike.

Nogomet - Italija - 1.liga

Roma - Atalanta
1

Roma ima vse manj možnosti, da ujame Juventus, a sinovi volkulje ne popuščajo in z dobrimi igrami nizajo zmage. Po šestih zaporednih zmagah tokrat Roma gosti solidno Atalanto, ki ima še možnosti za preboj na peto mesto in skok v Evropo, a je te možnosti precej zmanjšala z nepričakovanim domačim porazom v zadnjem krogu proti predzadnjemu Sassuolu. To je slaba popotnica pred enim najtežjih gostovanj v sezoni, na katerem bodo verjetno še enkrat izgubili in se poslovili od petega mesta.

Nogomet - Nemčija - 1. Liga

Bayern - Borussia D. (oba data gol?)
1 (=da)

Nemški derbi tokrat šteje le za prestiž, saj je Bayern že dolgo prvak, Borussia pa si je tudi praktično že zagotovila najmanj tretje mesto in ponovno igranje v ligi prvakov. Oba trenerja bosta po težkih tekmah v ligi prvakov verjetno danes na igrišče poslala tudi kakšnega rezervista, predvsem pa dvomim, da bo zavzetost obeh moštev takšna, da bi gledali zelo prepričljivo igro v obrambi. Obema ne manjka orožja v napadu, zato pričakujem kar nekaj zadetkov in verjetno zmago Bayerna, ki ne bo želel zamuditi priložnosti, da tekmecu znova pokaže, da je najboljši v Nemčiji.

Nogomet - Rusija - 1.liga

CSKA Moskva - Ural
1

CSKA je z nizom zmag skočil s petega na tretje mesto in ostaja v stiku z vodilnim dvojcem Lokomotivo in Zenitom. Serija uspehov Moskovčanov bi se morala danes nadaljevati, saj gostijo tekmeca iz spodnjega dela lestvice, ki bo točke za obstanek verjetno moral iskati na kakšni drugi tekmi.

Košarka - Slovenija - 1.liga

Polzela - Krka
2

Hopsi so resda pred kratkim šokirali Olimpijo, precej manjše možnosti pa so, da bi kaj takega ponovili še proti državnim prvakom, saj je stanje pri Krki precej boljše in so stvari na pravem mestu, tako da si varovanci Aleksandra Džikića takšnih spodrsljajev kot zmaji skorajda nikoli ne privoščijo. V zadnjem krogu je Krka premagala Olimpijo, Hopsi pa so izgubili proti Zlatorogu in v tem krogu pričakujem identična izkupička obeh ekip.