Po Beogradu, Zagrebu in drugih mestih bo festival Wine Jam prvič in v največjem obsegu do sedaj zaživel tudi v Ljubljani. Urbani mednarodni festival vinske kulture, ki prepleta vino in glasbo, bo potekal prav na dan obletnice njene osvoboditve. Namen dogodka je grajenje vinske kulture, spodbujanje odgovornega pitja vina in približevanje dobrega vina urbani publiki. Poleg okušanja vin bo na dogodku v ospredju tudi glasba in vidni glasbeniki jazz-funk zvrsti. V večernih urah se bo živahni dan zaključil z dvournim koncertom Janeza Bončine Benča, Mika Sponze, Uroša Perića, Nine Strnad, Primož Grašič kvarteta in drugih.

Ker je cilj festivala tudi izobraževalne narave, poudarjajo organizatorji, bodo tako vinski poznavalci kot tudi obiskovalci, ki se ne srečujejo pogosto z vinom, prejeli številne nasvete in odgovore na enološka vprašanja. Festivala se bodo namreč poleg vrhunskih vinarjev udeležili tudi vidni enologi iz Slovenije in tujine. V preddverju Križank obljubljajo tudi z vrhunsko gastronomsko ponudbo.

Dogodek pa bo zaznamovan tudi z dobrodelnostjo. Del izkupička od prodaje kart bo namreč namenjen projektu podariMalico za pomoč učencem in dijakom, ki živijo v težkih materialnih razmerah.

Wine Jam bo iz Ljubljane odšel na poletni dogodek na Hvaru, v letošnjem letu pa bo gostoval tudi v New Yorku in Berlinu.