"Dobili smo konkretno skupino, ne glede na tekmece pa Slovenija sebe vedno vidi na velikih tekmovanjih," je uvodoma dejal selektor slovenske moške reprezentance Boris Denić in dodal: "V tej skupini sta na papirju najmočnejši Slovenija in Švedska. Po mojem mnenju bi se obe tudi morali uvrstiti na sklepni turnir na Poljskem, a dejstvo je, da nobena kvalifikacijska tekma ne bo lahka."

Prvi mož slovenske izbrane vrste ni želel preveč razpredati o današnjem plesu kroglic v poljski prestolnici, po nedavnem danskem turnirju, kjer je v močni konkurenci zasedla četrto mesto, potem ko je premagala Francijo ter izgubila z Dansko in Norveško, se je bolj ali manj osredotočil na junijski kvalifikacijski tekmi z Madžarsko za nastop na svetovnem prvenstvu prihodnje leto v Katarju.

Denić bo svoje kandidate za obračuna s kakovostnimi sosedi zbral 28. maja, najbolj pomembni tekmi v tem letu pa bosta 8. junija v Veszpremu in 15. junija v Velenju. Slovenija bo zadnji preizkus pred dvobojema imela 1. junija, ko se bo v prijateljski tekmi pomerila z Avstrijo.

EP bo na sporedu med 15. in 31. januarjem 2016 v petih poljskih mestih, in sicer Krakovu, Tricityju, Katovicah, Lodžu in Vroclavu. Kvalifikacijske tekme bodo na sporedu od letošnjega oktobra do junija prihodnje leto: prvi in drugi krog bosta na sporedu konec oktobra in v začetku novembra letos, tretji in četrti krog aprila, peti in šesti krog pa junija prihodnje leto.

Na zaključni turnir se bodo uvrstile po dve najboljši ekipi iz vsake skupine ter najboljša tretjeuvrščena.