"Želeli smo si dober začetek tekme in zadetek v prvi minuti seveda zelo pomaga. Po tem smo močno pritiskali na tekmeca in precej dobro igrali v napadalni tretjini. Tekmo smo brez večjega stresa uspešno pripeljali do konca in na koncu koncev je to tisto, kar si vsak želi. V naslednjem tednu je naša naloga ta, da še izboljšamo igro in pripravljeni začnemo končnico," je po tekmi povedal Kopitar, ki je na 81 tekmah zbral 27 golov in 41 podaj za Los Angeles, danes pa je dosegel že 9. zmagoviti gol tekme (t.i. game winning goal), s čimer je drugi najuspešnejši v ligi.

New York Rangers so z 2:1 premagali najslabšo ekipo lige Buffalo, po porazu Philadelphie pa so si Newyorčani zagotovili drugo mesto v metropolitanski skupini in prednost domačega igrišča v prvem krogu končnice, v kateri se bodo najverjetneje pomerili s Philadelphio ali Columbusom.

Dvoboj odpisanih Caroline in Washingtona je dobil slednji s 5:2, tretje najslabše moštvo vzhodne konference New York Islanders je v Montrealu, pri tretji najboljši ekipi vzhoda, zmagalo z 2:0. Canadiens bodo morali za prednost domačega terena v končnici zmagati na zadnji, nedeljski, tekmi doma proti New York Rangers in upati, da Tampa Bay izgubi vsaj enega od dvobojev proti Columbusu in Washingtonu.

Ottawa je po kazenskih strelih z 2:1 premagala New Jersey, obe ekipi pa nimata možnosti za "playoff". Tampa Bay je s 4:2 premagala Philadelphio in tako dosegla pomembni točki v boju za prednost domačega ledu v končnici. Obračun Floride in Toronta, ki bosta po rednem delu končala tekmovanje za to sezono, je dobila prva s 4:2. Nick Bjugstad je dosegel dva zadetka in podajo.

Hud spodrsljaj so si privoščili kojoti iz Phoenixa, ki so v Nashvillu izgubili z 0:2 in tako na devetem mestu zahoda še vedno, dve tekmi pred koncem rednega dela, za dve točki zaostajajo za Dallasom. Za razliko od njih sta v končnici že Minnesota in St. Louis, prva je medsebojni obračun dobila s 4:2.

Boston, ki ima zagotovljeno številko 1 na vzhodu, je po kazenskih strelih izgubil v Winnipegu z 1:2, Vancouver pa je na domačem igrišču moral priznati premoč Coloradu, ki je slavil s 4:2. S to zmago je Colorado dve tekmi pred koncem na drugem mestu zahodne konference. Paul Stastny je za zmagovalce dosegel dva zadetka.