Slovenski hokejisti so začeli odločneje in že v prvi minuti prišli do strela, ko je z modre črte sprožil Blaž Gregorc. Isti igralec je dvakrat poizkusil tudi v četrti minuti, ko je prva peterka močno pritisnila na vrata domačih hokejistov, do strela sta prišla še Jan Muršak in Jan Urbas. Orli so do prvega neposrednega strela na vrata risov prišli šele v sedmi minuti. Andrej Hočevar, ki je tokrat dobil priložnost kot prvi vratar, pa je bil na mestu. Do konca prvega dela igre so bili izbranci Matjaža Kopitarja podjetnejši, vseeno pa so morali do prvega zadetka počakati do 18. minute, ko je David Rodman podal pred vrata, kjer je bil na pravem mestu njegov brat Marcel, ki je s strelom s prve zatresel mrežo.

V drugo tretjino so risi krenili z igralcem več. V 22. minuti pa so imeli prvič igralca več na ledu domači hokejisti, Brian Lebler je streljal neovirano mimo vrat, strel Daniela Oberkoflerja pa je Hočevar zaustavil. A tudi Slovenci so imeli svojo priložnost ob igralcu manj, ko sta pobegnila v hiter protinapad Boštjan Goličič in Tomaž Razingar, ki je meril previsoko. Tri minute pred koncem drugega dela igre pa je četrti napad izvedel domiselno akcijo, Rok Leber je podal pred vrata, kjer je Miha Logar s strelom s prve povišal na 2:0 in na svoji prvi tekmi vpisal tudi prvi gol.

Na začetku zadnjega dela igre so dvakrat nevarno zapretili avstrijski hokejisti, oba strela sta zletela mimo vrat. Sledila je nova priložnost za domače, da pridejo do znižanja rezultata, saj je moral na kazensko klop Miha Verlič, vendar je četverka na ledu ubranila nalete. Po pobegu po levi strani Jake Ankersta in obrambi avstrijskega vratarja je sledila nova kazen na strani Slovenije. Tudi tokrat so igralci na ledu in Gašper Krošelj, ki je zamenjal Hočevarja, med vratnicami opravili svoje delo z odliko.

Slovencem se je v 56. minuti pripetila napaka, ko so branilci pozabili na Leblerja, ta je imel samostojni prodor in ukanil Krošlja. Domači strateg se je ob koncu odločil, da poizkusi brez vratarja, kar se mu je obrestovalo; Lebler je namreč iz neposredne bližine vsega 15 sekund pred koncem tekme zadel še drugič za izenačenje. Sledil je podaljšek, kjer pa je Slovenija le prišla do zmage. Pod prečko je zadel Muršak.

Izbrance Matjaža Kopitarja še ena pripravljalna tekma čaka še v nedeljo ob 18. uri v Budimpešti proti Madžarski.