Predlog je predvideval, da bi milijon evrov stekel v podjetje v obliki denarja, ostalih 14 milijonov evrov pa bi se konvertiralo v lastniški delež na enak način, kot sta to že pred časom v desetmilijonskem znesku storili prejšnji večinski lastnici NKBM in NLB, s čimer sta Športni center Pohorje rešili pred stečajem.

Očitno pa je bilo za vodstvene kadre slabe banke odločanje o tako visoki finančni injekciji prezgodnje, saj je ta postala večinska lastnica Športnega centra Pohorje šele konec marca. Zato nikogar od prisotnih na skupščini ni zelo presenetilo, da so predstavniki DUTB glasovali proti predlagani dokapitalizaciji. V vodstvu Športnega centra Pohorje zdaj upajo, da bodo najbolj krizna meseca april in maj zmogli prebroditi s pomočjo Mestne občine Maribor, na katero so že naslovili prošnjo, da naj jim čim prej nakaže 470.000 evrov subvencije za izvajanje javnega prometa s krožno kabinsko žičnico.

Sicer pa pohorski žičničarji upajo tudi v čimprejšnje izplačilo odškodnin zaradi žleda in v dodatno pomoč države. V teh prizadevanjih niso sami; na proračunski denar računajo tudi žičničarji s Cerknega, Krvavca in Kranjske gore, ki jih je tudi finančno udarila minula katastrofalno slaba zimska sezona, zaradi katere so utrpeli 40-odstotni izpad dohodka. Predstavniki žičničarskih podjetij so bili včeraj popoldne na sestanku pri Metodu Dragonji, ministru za gospodarski razvoj in tehnologijo. Kakšne rešitve so predlagali in kaj je po oceni ministra izvedljivo, nam pred koncem redakcije ni uspelo izvedeti.