V nekaterih segmentih je bil cilj dosežen, saj je akcija imela velik medijski domet in v mestih, kjer je potekalo prvenstvo, dosegla precej pozornosti, košarkarsko obarvana slikanica Lipko in KošoRok Primoža Suhodolčana ter z ilustracijami Gorazda Vahna pa je postala prava uspešnica. Delo, ki je pod naslovom Lipko and BasketBilly izšlo tudi v angleščini, je bilo namreč prodano v več kot deset tisoč izvodih, avgusta, septembra in oktobra je bila to najbolj prodajana knjiga pri nas, na prodajni lestvici celotnega leta 2013 pa si je izborila drugo mesto.

Veliko skromnejši je bil učinek pobude, ki je s predložitvijo vstopnice za EuroBasket prinašala popust enega evra ob nakupu vseh knjig, še neobloženih z akcijskimi cenami. Popust je bilo mogoče uveljaviti od trenutka nakupa vstopnice pa do konca lanskega leta v več kot 100 knjigarnah po vsej Sloveniji. Po do sedaj zbranih podatkih je to možnost izkoristilo okrog 1500 kupcev. Če v obzir vzamemo podatek, da je bilo za tekme evropskega prvenstva skupno prodanih več kot 182.000 vstopnic, je jasno, da je rezultat v odstotkih izredno skromen, četudi k temu prištejemo dejstvo, da je približno 30.000 tujih navijačev imelo le nekaj dni časa za izkoristek te bonitete, večina med njimi pa najbrž sploh ni vedela zanjo. Kot pravijo snovalci projekta, so se že med oblikovanjem akcije zavedali, da en evro popusta pomeni razmeroma majhno nakupno spodbudo, a se jim je zdelo ključno ob tako pomembnem športnem dogodku izkoristiti priložnost in opozoriti tudi na knjige.

Vlečenje takšnih promocijskih potez je logično in vsekakor dobrodošlo, še posebno ker je bil, kot pravijo na JAK, njihov finančni vložek ničen in je akcija potekala tako rekoč na pogon navdušenosti snovalcev. Je pa kljub temu nerazumljiva nezainteresiranost JAK za merjenje učinkov lastnega projekta, na katerega so vsaj v očeh medijev precej stavili. Ob začetku novega leta so namreč menili, da je za rezultate kampanje Ni igre brez drame še prezgodaj, sredi februarja pa poizvedovanje preložili na Društvo slovenskih knjigotržcev. V vsakem primeru je bilo sproženo šele na našo pobudo.