Prvi gostje sredi junija

Naložba je po neuradnih ocenah vredna nekaj milijonov evrov, a je za zdaj investitor Borut Kelih še skrivnosten z informacijami. Po naših podatkih je pri programu in zasnovi sodeloval tudi Borut Kokalj, ki se je v turizmu poskusil že z Rančem Mrcina in jahanjem v Studorju, ladjico na Bohinjskem jezeru in gostinstvom na Voglu. Kelih pa je v turizem stopil s kmetijo Ročnjek na obronkih Pokljuke, resnično okusno urejeno domačijo v prelepem okolju.

Vrtno vas Bled lahko že najdete pri tujih ponudnikih turističnih nastanitev in dejansko bodo prvi gostje v njej letos uživali sredi junija, le dan po uradnem odprtju. Nekdanja vrtnarija je tako postala resnično biser ponudbe Bleda, kjer so s podobnim namestitvami v sožitju z naravo poskusili že v blejskem kampu. »Poznamo nov projekt in ga pozdravljamo, dopolnil bo blejsko ponudbo, privabil nove goste in se ujel s trendi sodobnega turizma,« je prepričana Eva Štravs Podlogar iz lokalne turistične organizacije.

Iz potoka na mizo

Gostje bodo lahko prespali v lesenih hiškah na drevesih, šotorih na pomolih nad potokom in večjih luksuznih šotorih ter nekoliko manj drznih apartmajih. Restavracija bo v obliki vrta, med mizami bo vijugal potoček. Potoček bo imel naraven masažni slap in v njem bo mogoče ribariti, ujeto ribo pa pojesti v restavraciji. Na voljo bo ekološka trgovina z domačimi pridelki, posebna privlačnost pa bo rastlinjak. Gost bo lahko spoznaval naravo, ponujali bodo oblike izobraževanja, celoten turistični kompleks pa je zgrajen iz naravnih materialov, lokalnega lesa, zlasti macesna.

Podjetnik Borut Kelih je nekoč delal na Institutu Jožefa Stefana, kasneje pa uspel s svojim podjetjem Lea (elektronika), ki ga je prodal, in zdaj ustvarja v turizmu. Že leta 2006 je za Dnevnik dejal, da sta zanj pomembni svoboda in ustvarjalnost, Vrtna vas na Bledu pa to potrjuje z vsebino in obliko.