Danes je bila na arabskem polotoku na sporedu četrta in s tem predzadnja etapa relija Abu Dabi puščavski izziv 2014. Vse kaže, da bo Stanovniku uspelo unovčiti dolgoletne izkušnje, saj s konstantno hitro odpeljanimi etapami pleza navzgor po lestvici skupnih rezultatov. Po današnjem sedmem mestu na 378-kilometrski etapi, pretežno speljani po sipinskem morju južno od oaze Liva, je v skupnem seštevku s šestega napredoval na peto mesto.

"Današnja etapa je bila najbolj nora na letošnjem reliju in zagotovo ena najbolj napetih v moji karieri. Po skupinskem startu 15 najhitrejših motoristov sem približno 200 kilometrov držal stik z najhitrejšimi, nato pa sem zaradi izmučenosti in bolečine v rami moral odnehati. Športna ura pravi, da sem v štirih urah porabil skoraj šest tisoč kalorij," je po etapi povedal Stanovnik.

Z današnjo etapo je najhitreje opravil Hondin dirkač Bort. Minuto in dvajset sekund za njim je zaostal Coma (KTM), dve minuti in pol pa Goncalves. Eden izmed favoritov za stopničke in morda celo zmago, Sunderland, je na trdem doskoku s sipine poškodoval motor in odstopil.

V skupni razvrstitvi si dan pred koncem relija sledijo Coma, Goncalves, Barreda, Viladoms in Stanovnik.

Četrtkova zadnja etapa relija bo dolga 359 kilometrov z 244-kilometrsko hitrostno preizkušnjo.