Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Mednarodni klubi - Liga prvakov

Bayern (M) – Man. Utd
1

Bavarci so nesporni favoriti v tem paru za preboj v polfinale, na prvi tekmi pa kljub veliki premoči niso uspeli zmagati. Tokrat lahko pričakujemo podobno tekmo, na kateri bo imel Bayern vsaj dve tretjini časa žogo v svoji posesti in bo razmerje v strelih precej na njegovi strani, da pa ne bi v mreži Manchestra pristala ena žoga več kot v domači, pa bi bil skoraj čudež.

Košarka - Mednarodni – Evropokal

Unics Kazan - Crvena zvezda
1

Beograjčani so na prvi tekmi prišli do nepričakovano velike prednosti 11 točk, ki jih postavlja na rob finala. Če bo tekma znova z malo koši, jim res dobro kaže, a nikakor se s tem ne bodo strinjali in sprijaznili ambiciozni Rusi, ki imajo velike cilje v tem tekmovanju, saj razmišljajo le o končni zmagi. Unics ima zelo kvalitetno zasedbo, ki bo v svoji dvorani od prve minute krenila v lov za visoko zmago in Crvena zvezda bo najbrž na koncu trepetala za finale, da pa bi uspela zmagati tudi v Kazanu, pa močno dvomim.

Košarka - Slovenija - 1.liga

Union Olimpija - Krka
2

Slovenski derbi je vselej nepredvidljiv in so možnosti za zmago ponavadi 50-50, saj ob veliki motivaciji obeh ekip odloča dnevna forma. A v zadnjem obdobju je opaziti velik kaos pri Olimpiji, saj so si privoščili sramotna poraza proti Hopsom in Heliosu, kjer so bili dvakrat nadigrani, pomagale pa niso niti finančne kazni. Dvomim, da bo nekarizmatičnemu Pipanu sedaj v nekaj dneh uspelo igralce vrniti z glavo k stvari, da bi lahko premagali Krko, ki bo kot vselej zelo željna skalpa ljubljanskega rivala.

Košarka - ZDA – NBA

New Orleans - Phoenix
2

Dragićev Phoenix še vedno bije hud boj z Memphisom in Dallasom za končnico, pet tekem pred koncem pa ima zmago prednosti pred Memphisom, kar ga postavlja v dober položaj. Ker se bodo v zadnjih krogih omenjeni trije klubi pomerili še med seboj, si vsekakor moštvo iz Arizone danes ne sme privoščiti poraza proti že odpisanemu New Orleansu, ki nima več pravega motiva v teh zadnjih tekmah, zato bi Dragić & Co. morali najti način do zmage, ki jih skoraj že lahko popelje v tako želeno končnico.