Verjetno ni lepšega kot sezono zaključiti z zmago, kajne?

Ko vso leto treniraš, si vsak dan na igrišču in vsak drugi dan v fitnesu, potem je naslov prvakinj nagrada za trdo delo. Resda nismo osvojile pokala in srednjeevropske lige, a smo zato vesele, da smo bile najboljše v državnem prvenstvu.

Kakšna je bila proslava lovorike?

Celotna ekipa je šla na večerjo, zato smo se imele lepo. Kaj smo tedaj še počele, pa naj ostane skrivnost znotraj ekipe. Zadnjo lovoriko si bomo sicer zapomnile predvsem po dobri igri.

Kaj je bilo tokrat v državnem prvenstvu drugače v primerjavi s pokalom in srednjeevropsko ligo, ko ste proti Kamničankam izgubile?

Naš problem v pokalu in srednjeevropski ligi je bil, da smo naredile preveč napak. Če v odbojki narediš dvajset napak ali več, potem nasprotni ekipi ni težko zmagati. Tega smo se zavedale, a to smo popravile šele v finalu državnega prvenstva, kjer smo storile zelo malo napak.

Ste pred sezono pričakovali tako pomembno vlogo v ekipi?

Osredotočena sem bila predvsem na napredek v lastni igri, kakšno vlogo dobiš, pa se nato izkaže med sezono. Vsaka punca je pomembna v naši ekipi. Resda nekatere dosežejo več točk, druge manj, a za ekipo so vse enako pomembne. Dobro vem, da moram kot korektorica zaključevati težke žoge. Na trenutke sem to dobro opravila, a na trenutke tudi ne.

Koliko klubov se sedaj zanima za vaše storitve?

Normalno je, da uspešne igralke dobijo ponudbe drugih klubov. S tem se sedaj ukvarjajo predvsem menedžerji in direktorji klubov. Gre za zapletene postopke, ki temeljijo na pogodbah. Verjamem, da se drugi zanimajo zame, zato sem vesela, da nisem neopazna. Bomo videli.

Pa vas mika odhod v tujino?

Vedno sem razmišljala, da sem premlada za odhod v tujino. Vse je nato odvisno od vsake igralke, koliko se počuti zrelo. V tujini si sam in je vse malce drugače. S prihodom v Maribor sem že kar precej odrasla, a kako zrela sem, ne vem natančno, saj odbojko igram približno sedem let. Nisem še v takšnem stanju, da bi lahko igrala za vrhunske klube v tujini. Trenutno imam pogodbo z Mariborom, za vse spremembe pa se bo potrebno dogovoriti tudi s klubom.

Kako usklajujete športno kariero z obveznostmi v šoli?

Kar se tiče izobrazbe in športa, je II. gimnazija v Mariboru zares vrhunska. V športnem oddelku imamo prilagojen program, pa tudi profesorji nam gredo na roko. Vse se lahko dogovoriš, da denimo pišeš test, ko se res naučiš. Veliko pa moraš delati tudi sam, saj prilagojen urnik ne pomeni, da nič ne hodiš v šolo in da se nič ne učiš. V vsakem primeru se moraš potruditi, saj je prostega časa zelo malo.

Na katero fakulteto ste se vpisali?

Na medicinsko fakulteto v Mariboru. V prvih treh letnikih gimnazije sem bila odlična, imam pa tudi Zoisovo štipendijo. Medicina me precej zanima, se pa zavedam, da bom ta študij težko usklajevala z odbojko. Toda najprej moram opraviti maturo.

Kakšno vlogo pa sedaj pričakujete v reprezentanci?

Ne vem še, ali se bom udeležila zbora reprezentance, saj je sedaj v ospredju matura. To je zrelostni izpit, ki ga moram uspešno opraviti. Reprezentanca bi lahko bila pri tem velika ovira, a marsikaj se lahko uskladi. Malo moram premisliti, si pa štejem v veliko čast, da so me povabili v reprezentanco.