"V Baskijo sem prišel narediti nekaj v kronometru. Nadejal sem se tudi dobrega rezultata v skupnem seštevku, a že prva etapa je bila zame pretežka, tako da sem izgubil vse možnosti. To mi je ponudilo priložnost za bege, saj najboljšim nisem več nevaren. Danes sem bil motiviran, 15 kilometrov pred ciljem sem bil tudi dovolj svež, da sem napadel kolege iz pobega. Dva sta mi sicer sledila, a le nekaj časa. Ko sem si privozil prednost, sem vedel, da je ne bom izpustil, saj so mi bili zadnji kilometri pisani na kožo," je dejal svetovni prvak v kronometru Martin.

Drugo mesto v etapi je zasedel Britanec Ben Swift, ki je dobil sprint prve zasledovalne skupine, tretje mesto je še drugič na dirki osvojil Poljak Michal Kwiatkowski. V prvi skupini je v cilj prišel tudi Španec Alberto Contador (Tinkoff-Saxo), ki je v etapi ubranil nekaj napadov rojaka Alejandra Valverdeja, s tem pa tudi skupno vodstvo.

V najboljši skupini je bil tudi Simon Špilak, ki je v skupnem seštevku pridobil dve mesti in je zdaj 21., za Contadorjem zaostaja 58 sekund. Jani Brajkovič in Jan Polanc sta zaostala precej več kot Špilak.