To naj bi bilo po mnenju zdravnikov povsem normalno. Tik pred odhodom na turnir v Maroko bo iz preventivnih razlogov opravila še zadnje slikanje poškodovanega rebra.

"Za menoj je več kot mesec dni intenzivnega treninga. Mislim, da še nikoli nisem bila telesno bolj pripravljena, saj sem ogromno časa preživela na atletskih stezah in v fitnesu. Sem pa vesela, da so tudi teniški treningi v zadnjih treh tednih minili brez težav in po programu. Bolečina je občasno še prisotna, vendar sem tega že vajena in vem, da moram skozi to fazo. Večino časa preživljam v Varaždinu, kjer imam odlične pogoje. Poleg kondicijskega trenerja Jureta Šanga vsak dan delam tudi s priznanim fizioterapevtom Tomislavom Vrbnjakom," je dejala Hercogova.

V tem času odmora je dobila tudi novega trenerja, in sicer Željka Krajana, s katerim se je v preteklosti že večkrat pogovarjala o sodelovanju, vendar do njega ni prišlo, ker Hrvat ni bil prost: "Ravno v času mojega okrevanja po poškodbi je prekinil sodelovanje z Marcom Baghdatisom. V Varaždinu se nam je pridružil na treningih in bil takoj pripravljen sodelovati. Možnosti, da delam s tako vrhunskim trenerjem, kot je Željko, do zdaj še nisem imela. V ekipi smo hitro našli skupni jezik, ker sta Igor Šarić, ki je bil najprej mišljen kot moj trener, in Krajan dobra prijatelja. Skupaj vodita tudi hrvaško ekipo za Davisov pokal in smo se hitro dogovorili. Veselim se vrnitve na igrišča. Pogrešam tekme in vse, kar spada poleg. Cilji so veliki in upam, da jih bom končno lahko uresničila."