Ob Morinu so za zmagovalce zadeli še Patrick Sharp, Marcus Kruger in Ben Smith, medtem ko sta bila za Blues uspešna Jaden Schwartz in Vladimir Sobotka. "Našo igro smo ob odsotnosti Kana in Toewsa kar precej poenostavili. Ne poskušamo izvesti toliko napadalnih akcij, kot smo jih prej. Igramo borbeno in preprosto. Ko igraš borbeno, se običajno zgodijo dobre stvari," je dejal Sharp, ki je s 33 goli najboljši strelec Chicaga.

Ob poškodbah dobivajo več priložnosti mlajši, kot je Morin, prav takšni igralci pa kažejo, kako širok kader imajo branilci Stanleyjevega pokala. "Vedno, ko sem v postavi, poskušam dati največ, kar zmorem. Trenutno se le trudim igrati čim boljši hokej in mi uspeva. Na ledu smo sproščeni in samozavestni," je povedal Morin.

Anaheim, druga najboljša ekipa zahodne konference, ki tri točke zaostaja za St. Louisom, je doživela poraz v Edmontonu. Domači, najslabši na zahodu, so slavili s 4:2. Taylor Hall je dosegel gol in dve podaji in je s 77 točkami na sedmem mestu med strelci v ligi.

Pittsburgh, ki je že zmagovalec metropolitanske skupine, je v gosteh pri Coloradu, ta je tudi že uvrščen v končnico, po kazenskih strelih zmagal s 3:2, odločilnega je zabil Jussi Jokinen. Dallas, ki se bori za končnico zahodne konference, je doživel boleč poraz na Floridi, odpisani panterji so zmagali s 3:2. Dallas je trenutno osmi na zahodu in ima točko prednosti pred devetouvrščenim Phoenixom.

Pomembno zmago v boju za "playoff" je na vzhodu dosegel Columbus, ki je s 4:0 odpravil New York Islanders. Sergej Bobrovski je obranil vseh 31 strelov in tako v 72 urah dosegel še svoj drugi "shutout". Columbus je trenutno na osmem mestu vzhodne konference in ima tri točke prednosti pred najbližjimi zasledovalci. Dve točki več kot Columbus pa ima Philadelphia, ki je s 5:2 premagala najslabše moštvo lige Buffalo. Brayden Schenn je dosegel dva gola.

Na vzhodu so v končnico že uvrščeni Boston, ki bo tudi prvi nosilec te konference, Montreal, Tampa Bay in Pittsburgh, na zahodu pa so v končnici že St. Louis, Colorado, Chicago, Anaheim, San Jose in Los Angeles.

Do konca rednega dela imajo moštva še po tri oziroma štiri tekme.