Lucija Krkoč, ki vadi pod taktirko Romana Kejžarja, je začela zelo podjetno in se v prvem delu držala na koncu petouvrščene Švedinje Charlotte Karlsson, a še pred polovico preizkušnje pri tabli »20 km« odstopila. »Moja napaka. Že na deset kilometru sem imela trde, 'zakisane' noge. Nisem prišla spočita na start. Žal sem razočarala tudi trenerja Kejžarja, ki mi je pomagal pri narekovanju ritma. Morala se bom še veliko naučiti,« je maratonsko učno uro dobila 26-letna Lucija Krkoč, ki je s poškodovano Matejo Kosovelj nizala uspehe doslej predvsem v gorskem teku.

Anton Kosmač, lani najhitrejši slovenski maratonec prav z maratona v Milanu (7. mesto, 2,18:40), je začel prvo četrtino maratona s Kosoveljem. Računala sta na medsebojno pomoč, a je že pred polovičko Kosovelj (1,07:28) ostal ob Italijanu Danielu Goffi, Kosmač pa zaostajal minuto, vzdržal še do tridesetega kilometra, potem pa v boju z normo odnehal. Kosovelj je tekel večji del ob Italijanu, boj s časom pa izgubil v zaključnih kilometrih, čeprav je pridobival na mestih in na koncu le malo zaostal za zmagovalcem ljubljanskega maratona Kenijcem Danielom Toojem. »V prvi polovici sem se odlično počutil in tudi čas je bil v okviru želja. Tudi do tridesetih je še šlo v redu. Potem se je začela kazati moja maratonska kilometrina. Tedaj začne odločati psiha, izkušnje in vse druge okoliščine. Italijan Goffi, ki ima odličen maratonski čas dveh ur in osem minut, mi je pobegnil, predaleč od cilja za boljši čas. Morda se v takih okoliščinah še ne znam do konca iztrošiti. Hkrati je zame v zatohlih ulicah postajalo pretoplo, kar je tudi onemogočalo boljši tek. Iz vsega smo se nekaj naučili za delo naprej,« je nastop z drugim dosežkom kariere opisal Kosovelj. Njegove besede o okoliščinah potrjuje konkurenca. Izmed afriške maratonske druščine je odmevnejši čas uspel doseči le zmagovalec Francis Kiprop (2,08:53), ostali so tekli pod mejo dveh ur in deset minut, kar kaže na zelo zahtevne vremenske pogoje.

Najboljša slovenska maratonka Žana Jereb je za glavno spomladansko preizkušnjo izbrala maraton v Rotterdamu naslednji teden, kjer ji bo glavni asistent po vsej verjetnosti Primož Kobe. Olimpijec iz Londona še ne trenira, čeprav je sanacija poškodbe pri koncu. »Morda je moja objava nastopov maratonskih kolegov na spletu koga zmotila, da bom tekel že v Milanu, a žal ni tako. Čakam še zadnje izvide in mnenja zdravnikov, da lahko končno začnem trenirati,« je pojasnil Primož Kobe.