PRIDRUŽITE SE, PRVI MESEC SAMO 1 EUR
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Italija - 1.liga

Genoa-Milan
2
Tekmo med moštvoma na San Siru sem si letos ogledal v živo in takrat je bil Milan v veliko slabšem stanju, pa so to isto ekipo Genoe vseh 90 minut stiskali na njihovi polovici in na koncu bi Birsi z glavo skoraj uspelo prinesti tri točke. No, situacija se je od novembra precej spremenila, rossoneri niso več tako slabi realizatorji, imajo pa tudi še nekaj možnosti za uvrstitev v Evropsko ligo, saj tja vodijo kar tri mesta. Pri domačih manjkajo štirje ključni in sicer Matuzalem, Vrsaljko, Donnarumma in Kučka. Tudi zgodovina gostovanj na stadionu Luigija Ferrarisa je za Milančane ugodna.

Nogomet - Rusija - 1.liga

Lokomotiva Mosk-Volga Novgorod /2.G/
2 (=ne)
Gostje so v ogromnih težavah. Klub je tik pred bankrotom, plač prvi tim ni prejel že lep čas, trener Kalitvincev je dal odpoved, zmage pa ta ekipa ne pozna že vse od oktobra! Danes prihajajo v prestolnico pod noge resnim kandidatom za naslov, ki so spomladi na štirih tekmah prejeli le en gol. Bo Volga zadela? Mislim, da so možnosti za to res pičle, kvota pa lepa.

Košarka - Avstralija - 1.liga

Perth Wildcats-Adelaide 36ers
1
Wildcatsi imajo iz letošnje sezone doma le dva poraza, od tega enega po podaljšku in gredo v to prvo tekmo finala upravičeno kot favoriti, saj so Adelaide na obeh tekmah letos doma premagali, nazadnje celo za debelih 24 točk. Sicer naj bi imeli gostje malce daljšo klop, a po napovedih uradne strani lige, naj bi na koncu vseeno slavili domači, ki so v zadnjih medsebojnih srečanjih bolj pridno nabirali skoke in bili precej natančni iz zunanjih položajev.

Tenis - WTA - Bogota

Knapp K.-Scheepers C.
2
Karin Knapp ima za seboj serijo treh zaporednih porazov v 1. krogu tekmovanja na WTA ravni, to bo njen prvi obračun na peščeni podlagi letos, igrala pa bo proti tekmici, ki je prejšnji teden v Charlestonu pokazala zelo dostojen tenis in v obeh (sicer izgubljenih) nizih nudila dober odpor Venus Williams. Mislim, da bi morale biti tu kvote bolj poravnane.

Tenis - WTA - Katowice

Beck An.-Barthel M./+1,5/
2
Sicer ima Beckova od letos malce boljše rezultate, toda Barthelova je v Katowice prišla 100% pripravljena, saj si je po bolezni v Miamiju odvzela nekaj dni počitka, da se ustrezno pripravi na začetek peščene sezone. Mislim, da lahko rojakinji odščipne vsaj niz.