Dirko v Bahrajnu so zaznamovala številna prehitevanja, sicer večinoma ne na mestih v ospredju, mnoga izmed njih pa so se odvijala kar med dirkači iste ekipe. Ob koncu dirke sta za najbolj razburljivega vendarle poskrbela dirkača Mercedesa, ki sta se udarila za zmago, uspešnejši pa je bil Hamilton, ki je z drugo zaporedno zmago znižal zaostanek za Rosbergom v razvrstitvi dirkačev na 11 točk (50:61).

Premoč nemške ekipe je bila očitna že ves konec tedna. Že na treningih sta srebrni puščici prevladovali, prav tako v kvalifikacijah, kjer je bil sicer najboljši Rosberg, pa tudi na dirki nista imela pravih tekmecev. Pravzaprav sta bila še najbolj nevarna eden drugemu, saj sta se nekajkrat spustila v oster boj za prvo mesto, ki je zanesljivo povzročil kakšen siv las vodstvu moštva. A nazadnje sta oba le izpolnila veliko željo svojih šefov, ki so jo posredovali tudi prek radijske zveze: radi bi, da oba avtomobila prideta v cilj! To sta tudi naredila, v tej sezoni pa je izkupiček Mercedesa pri zmagah še stoodstoten, na treh dirkah so dosegli tri zmage, na uvodu v Melbournu je bil na najvišji stopnički Rosberg.

"Nico je odpeljal fantastično, težko ga je bilo zadržati. Bilo je tesno, ampak obenem tudi zelo zabavno," je bil z razpletom zadovoljen zmagovalec. Mercedesovih voznikov tokrat ni ustavil niti varnostni avto, ki je moral v 40. krogu zapeljati na stezo po nesreči Estebana Gutierreza. Njegov Sauber se je po trčenju, povzročil ga je Pastor Maldonado, prevrnil, a je Mehičan ostal nepoškodovan. Pred koncem dirke je skušal nemški dirkač še enkrat napasti in priti v vodstvo, če bi bil uspešen, bi se s peto zmago v svetovnem prvenstvu izenačil s svojim očetom Kekejem Rosbergom, a je moral na koncu slast največjega uspeha prepustiti kolegu in tekmecu v moštvu, za nekdanjega svetovnega prvaka je bila to 24. posamična zmaga v karieri.

Za najboljšimi tremi so se med dobitnike točk uvrstili še Ricciardo, Hulkenberg, Vettel, Massa, Bottas, Alonso in Räikkönen.

Dirko je popestrila tudi nesreča Estebana Gutierreza, ki je po trčenju z Pastorjem Maldonadom poletel v zrak, se zavrtel okoli svoje osi in dirko končal s povsem razbitim dirkalnikom.