Po tri zmage na prestižni klasični dirki po Flandriji imajo še Belgijci Achiel Buysse, Eric Leman, Johan Museeuw in Tom Boonen ter Italijan Fiorenzo Magni.

"Srečen sem, kot že dolgo ne. Ponoviti uspeh je slajše, kot ko zmagaš prvič. Opravičujem se Belgijcem, premagal sem tri njihove kolesarje. Moram reči, da sem bil v zaključku dirke zelo nervozen. Nekajkrat sem poskušal napasti, ni mi uspelo, moral sem čakati na zaključni sprint. Ta pa je vedno stresen, na srečo mi je ostalo dovolj moči, da sem ga opravil, kot je treba. Tudi v taktičnem smislu. Dirka je bila enkratna, naravna selekcija pa je opravila svoje," je dejal 33-letni švicarski šampion. Slabih 260 kilometrov dolga dirka po belgijskih tlakovanih cestah se je po pričakovanju po dolgočasnem prvem delu odločala na zadnjih treh vzponih. Najprej se je izoblikovala skupina 13 kolesarjev, nato so po zadnjem vzponu ostali le še štirje, ki so med sabo obračunali o zmagi.

Slovencev ni bilo v ospredju. Kristjan Koren je garal predvsem za Petra Sagana, ki pa tokrat ni imel moči, da bi se boril za zmago, Blaž Jarc se je zapletel v padec in odstopil, Borut Božič pa je imel spet smolo. Potem ko je bil nekaj časa v prvi skupini, ga je približno 55 kilometrov pred ciljem zaustavila počena zračnica, tako da ni imel nobenih možnosti, da bi bil lahko v ospredju.

Dirko je zaznamovala tudi huda nesreča. Nemški kolesar Johan Vansummeren se je zaletel v 65-letno gledalko, ki je na enem izmed otokov spremljala dirko. Njene poškodbe so hude, v bolnišnici se bori za življenje.