Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Anglija – Premier

Everton - Arsenal
1, 0

Arsenal je po izpadu iz lige prvakov doživel tudi nekaj spodrsljajev v domačem prvenstvu in izpadel iz boja za naslov prvaka. Forma topničarjev v zadnjih tednih je vse prej kot prepričljiva in zdi se, da so se vdali v usodo, da je letošnja sezona še ena v vrsti zapravljenih priložnosti. Danes se bo bil neposreden boj za ligo prvakov, saj ima Arsenal na četrtem mestu s tekmo več 4 točke prednosti pred Evertonom in glede na zadnje rezultate lahko domači upravičeno razmišljajo o zmagi, s katero bi niz zaporednih uspehov podaljšali na pet. Nazadnje so izgubili pred mesecem dni ravno proti Arsenalu v pokalu, zato bo motiv za maščevanje še toliko večji. Gostje bodo nocoj proti razigranemu Evertonu torej le stežka prišli do zmage.

Nogomet - Italija - 1.liga

Atalanta - Sassuolo Calcio
1

Atalanta je v odlični formi in je nanizala šest zaporednih zmag, kar jo je nepričakovano pripeljalo do boja za evropsko ligo, saj s tekmo manj za petim Interjem zaostaja le štiri točke. Njen današnji tekmec je bolj ali manj obsojen na izpad v drugo ligo, po treh zaporednih porazih pa se Sassuolu obeta še četrti.

Nogomet - Nemčija - 2. Liga

Kaiserslautern - Bochum
1

Kaiserslautern je odlično začel sezono in imel napredovanje v prvo ligo trdno v rokah, nato pa je prišlo črno obdobje in kar naenkrat navijači in vsi v klubu trepetajo, če se lahko še vmešajo v boj za napredovanje. V zadnjih šestih krogih morajo sedaj nekako izničiti zaostanek šestih točk in tokrat proti Bochumu zato šteje le zmaga, saj so gostje precej pri dnu lestvice, obstanek pa so si praktično že zagotovili, zato bi Kaiserslautern moral uspeti streti odpor nasprotnika.

Nogomet - Hrvaška - 1.liga

Rijeka - Hajduk
1, 0

Matjaž Kek znova odlično vodi Rijeko in se mu obeta ponovna uvrstitev v evropsko ligo, ob kakšnem neverjetnem scenariju pa bi lahko Rečani celo še postali prvaki. A verjetno bolj kot o prvem mestu razmišljajo o drugem, kar je za katerikoli klub na Hrvaškem, ki ni Dinamo ali Hajduk, velik uspeh. Rečani imajo pred današnjo tekmo s Splitčani pred tekmecem dve točki prednosti, zato bi lahko z zmago naredili velik korak k drugemu mestu, verjetno pa tudi remi ne bi bil katastrofa. Na Kantridi Rijeka letos še ne pozna poraza, zato je bolj malo možnosti, da bodo motivirani domači nogometaši tokrat klonili proti letos vse prej kot prepričljivemu Hajduku.

Nogomet - Rusija - 1.liga

Zenit - Rubin Kazan
1

Andre Villas-Boas je dobro začel avanturo pri Zenitu, saj je dobil prvi tekmi z novim klubom. Tokrat ga čaka obračun z Rubinom, ki je v zadnjih letih krojil vrh prvenstva, letos pa je le bleda senca, saj je na 23 tekmah zmagal vsega šestkrat in zaseda le 10. mesto. Nogometašem Zenita ne bi smelo manjkati motiva, da serijo zmag podaljšajo na štiri, saj so proti Rubinu izgubili zadnje štiri medsebojne tekme, na roko pa jim gre tudi skromna forma gostov, ki so na zadnjih sedmih tekmah slavili le enkrat.