Pacioretty je skupno vpisal pet točk, saj je s podajama sodeloval še pri dveh zadetkih. "Letos smo, kot kaže, vendarle dobili nekaj zadoščenja ter jim vrnili za lansko sezono. Ni bil lep le pogled na semafor po koncu tekme, še toliko bolj navdušuje ekipni duh, ki nas vse prevzema, to je tisto pravo," je bil vesel Pacioretty.

Aktualni prvaki lige NHL Chicago Blackhawks so slavili zmago z minimalno razliko proti Columbus Blue Jackets s 4:3. Kazalo je že na podaljšek, če ne bi Ben Smith zgolj 3,7 sekunde pred zvokom sirene premagal Sergeja Bobrovskega in Columbusu prizadejal nov poraz. Ekipa New Jersey Devils je z 2:1 odpravila Washington Capitals. Tekmo je v 56. minuti odločil Ryan Carter.

Moštvo Detroit Red Wings, rdečim krilom se je na ledeni ploskvi znova pridružil Pavel Dacjuk, je bilo s 3:2 boljše od najslabše ekipe lige NHL Buffalo Sabres, hokejisti Phoenix Coyotes pa so na domačem ledu doživeli presenečenje, ko jih je po kazenskih strelih nadigrala najslabša ekipa na Zahodu Edmonton Oilers s 3:2. Naftarji so sicer že zdavnaj izgubili prav vse možnosti za končnico. Slab večer je tudi za moštvom Anaheim Ducks. Vodilno moštvo pacifiške skupine, v kateri so tudi Kopitarjevi kralji, je doma doživelo poraz z 2:5 proti Nashville Predators.