Župan: Letos klubom še več denarja

Letos bo občina Ravne za šport iz proračuna namenila 140.000 evrov, v Uradnem listu pa je že bil tudi objavljen razpis za sofinanciranje programov športa, ki nagovarja športne klube in društva, da se prijavijo nanj do konca aprila. Čeprav je Miran Klančnik, predsednik Zveze športnih društev (ZŠD), pozval župana Tomaža Rožena, naj zaradi ocene, da je pravilnik nezakonit, saj številna društva postavlja v neenakopraven položaj, zavira včlanjevanje otrok v društva in jim z nerezidenti povzroča veliko materialno izgubo, zadrži izvajanje spremenjenega pravilnika in o njem ponovno odloči, se to ni zgodilo.

Župan na očitke ZŠD odgovarja, da so simulacije, koliko denarja po novem pripada raznim društvom, vključenim v ZŠD, zavajajoče in narejene na podlagi lanskih prijav. »Letos v proračunu za dejavnost klubov namenjamo še 10 odstotkov več denarja, kar za vse klube konkretno pomeni dodatnih 12.670 evrov,« odgovarja Rožen. In dodaja, da lahko kot župan zadrži objavo splošnega akta občine le, če meni, da je ta neustaven ali nezakonit.

Če to ni diskriminacija

Eden od svetnikov, ki se z novim pravilnikom nikakor ne strinjajo, kot tudi ne z županovimi argumenti, pa to, kar se dogaja na Ravnah, lepo ponazori z naslednjo primerjavo: »Če greš na Dunaj pa si otrok, star do 12 let, to pomeni, da imaš brezplačen vstop v živalski vrt, vse oglede muzejev in prevoze po mestu. Ne glede na to, iz katere države prihajaš, pomembno je, da si otrok. Na Ravnah pa delajo krivico vsem tistim, ki na Ravne prihajajo trenirat iz drugih občin. Če to ni diskriminacija, potem res ne vem, kaj je.«mm