Šlo je za zavajanje. Predvideno je bilo, da do plače v višini do približno 600 evrov delavec ne bi plačal nič, nad tem pa 25 odstotkov. Se pravi, da bi delavec s tisoč evri plače plačal 100 evrov davka, menedžer z 10 tisoč evri plače pa 2.350 evrov.

Po drugi strani so sindikati zelo omalovaževali Slovaško, se iz nje dobesedno norčevali, češ, kje pa je, 20 let za nami. Ko sem bil gost v oddaji Trenja, sta se dva sindikalista ob tem močno zabavala. Danes bi ju vprašal, kje je Slovaška. Takrat je bila 20 let za nami, zdaj pa nas bo ravnokar prehitela. Torej smo kljub vsemu naredili nekaj zelo narobe. In pri tem del odgovornosti nosijo tudi sindikati.

Poglejte samo odzive sindikata javnih uslužbencev, ti so v slogu: »Ne bomo plačevali te krize.« Enkrat jim bo moral nekdo povedati, da mi to krizo ves čas plačujemo, plačujemo pa tudi njih. V tem je težava. Oni ne vedo, da plač ne bodo imeli več, če ne bo več gospodarstva. Razen seveda če se nameravajo s takšnim tempom še naprej zadolževati. Siol.net