Gledalci, v vodstvu reprezentance jih pričakujejo več kot 2000, bodo videli hkrati še zgodovinski dogodek. Prvič v zgodovini modernega ragbija bo barve reprezentance zastopalo pet bratov. Bratje Škofic - Archie, Frankie, George, Jack in Max - bodo debitirali v državnem dresu v spomin na svojega očeta Jonathana, ki je tragično preminil v 52. letu starosti, in dedka Alojza Škofica, ki se je v Anglijo preselil po drugi svetovni vojni.

"Storili bomo nekaj, kar bi našega očeta naredilo izjemno ponosnega," je v pogovoru za Sky Sports TV povedal Jack Škofic.

"Neizmerna želja po nošenju državnega grba, potovanje v državo svojih staršev na lastne stroške in patriotizem so odvrnili pomislek, da bratje Škofic ne bi zaigrali za Slovenijo, kljub temu, da izgubijo možnost nastopa za Anglijo. Družinske vrednote, povezanost, ljubezen do športa so še dodatno zbližale reprezentanco. Igralci so napovedali spektakel in zmago nad Bolgarijo. Za nameček se je pridružil tudi selektor, ki je Urugvajec, Emmanuel Meyer," so v sporočilu za javnost zapisali pri Rugby zvezi Slovenije.