Dogajanje, ki bo potekalo od petka do nedelje, se sklada z globalnimi trendi spodbujanja podjetništva med mladimi. Študenti bodo poslovne ideje razvijali po najsodobnejših metodologijah, ki jih učijo poslovne šole, kot so Stanford, Harvard, MIT in druge, pravijo organizatorji. Na dogodke se je prijavilo več kot 500 udeležencev.

Cilj tovrstnega usposabljanja je spodbuditi nastajanje inovativnih podjetniških idej, predvsem pa študentom predstaviti orodja, ki so v današnjem času ključna za podjetniško oziroma inovativno udejstvovanje, hkrati pa je tovrsten pristop pomemben za razvoj mehkih veščin, ki so danes nujne za njihov karierni razvoj.

Na dogodkih bodo sodelovali tudi uspešni slovenski podjetniki, ki bodo nagovorili študente. Ekipam bo na dogodku na voljo tudi več kot 40 mentorjev. Ker bo na tokratnem podjetniškem vikendu poseben poudarek na socialnih podjemih, so udeležbo potrdili tudi mentorji z izkušnjami s področja socialnega podjetništva, so sporočili iz iniciative Start:up Slovenija.

Organizatorji bodo zadnji dan sestavili komisijo iz podjetnikov, mentorjev, investitorjev in predstavnikov podpornega okolja, ki bo med vsemi idejami razglasila zmagovalca.

Komisija bo ideje ocenjevala po kriterijih, in sicer inovativnosti ideje, raziskava trga in ovrednotenje strank, poslovni model, globalni potencial in sinhronost ekipe.

Sklop dogodkov je organiziran pod okriljem iniciative Start:up Slovenija in 47 visokošolskih zavodov v okviru petih univerzitetnih oz. visokošolskih središč. Aktivnost je financirana s strani ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter javne agencije Spirit.

Podjetniški vikendi tokrat potekajo drugič - prve izvedbe dogodkov se je novembra lani udeležilo okoli 300 študentov.