Edini zadetek za kralje je prispeval Jordan Nolan, pri domačih sta bila uspešna Brent Burns in Loga Couture.

Kralji, ki so tako prekinili niz osmih zaporednih zmag v gosteh, so na tretjem mestu v pacifiški skupini. V prvem krogu končnice bodo igrali prav proti San Joseju, če ta na naslednjih tekmah ne prehiti Anaheima. "Imamo podobna sloga igre, igramo agresivno. Če bomo proti njim igrali v končnici, bodo tekme vsekakor zabavne," je dejal edini strelec kraljev Nolan.

Na drugih tekmah je Philadelphia izgubila proti Columbusu z 0:2, ki tako ostaja v igri za končnico, Carolina je ugnala Dallas s 4:1, Toronto je po kazenskih strelih s 4:3 odpravil najboljšo ekipo vzhoda Boston, Tampa Bay, ki je že v končnici, pa je izgubila proti odpisanemu Calgaryju z 1:4.

Branilec naslova Chicago je s 3:2 po kazenskih strelih premagal Minnesoto in prekinil niz treh porazov, St. Louis, ki je točkovno izenačen z Bostonom na vrhu lige, je bil z 2:1 boljši od Buffala, Winnipeg je klonil pred Pittsburghom z 2:4, zmagovalcem metropolitanske skupine, Colorado pa je po kazenskih strelih odpravil New York Rangers s 3:2.

V vzhodni konferenci so si doslej nastop v končnici zagotovili Boston, Montreal, Tampa Bay in Pittsburgh, brez možnosti zanj pa so Florida, Buffalo in New York Islanders. Na zahodu so v končnici že St. Louis, Colorado, Chicago, Anaheim, San Jose in Los Angeles, brez možnosti pa sta Calgary in Edmonton.