PRIDRUŽITE SE, PRVI MESEC SAMO 1 EUR
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Tenis - Mednarodni - Davisov pokal

Daniel T.-Rosol L.
2
Tokrat se bom osredotočil na Davisov pokal. Ob odsotnosti Nišikorija in Berdycha bodo priložnost dobili ostali, pri Čehih je tako najmočnejše orožje Rosol, ki je v solidni formi. In če on ne uspe dobiti obeh dvobojev, potem lahko naši slovanski "bratje" kar pozabijo na nadaljevanje branjenja naslova iz lanske sezone. Rosol to dobi, verjetno 3-1.

Tenis - Mednarodni - Davisov pokal

Kavčič B.-Weintraub A.
1
Tole sicer ni material za uporabo na vseh današnjih listkih, ampak nekam ga pa vseeno lahko "pritisnete". Če Blaž ne bi bil "fit", potem ga Trupej vsekakor ne bi dal igrati in očitno bo noga zdržala. Kaljut je izjemen borec, za Slovenijo bi igral na eni nogi, za nasprotnika pa ima tokrat Izraelca, ki se turnirjev s peščeno podlago praviloma izogiba.

Tenis - Mednarodni - Davisov pokal

Rola B.-Sela D.
1
Tudi Sela na pesku proti takemu Blažu Roli, kot ga gledamo letos, ne bi smel imeti realnih možnosti za zmago. Ptujčan je v izvrstni formi in je s svojimi rezultati prilezel že skoraj med najboljših 100 na ATP lestvici, bo pa tale dvoboj verjetno precej bolj izenačen od prvega v Marini. Napovedujem 5 setov in zmago našega tenisača v infarktni končnici za lagodnih 2-0 po prvem igralnem dnevu.

Tenis - Mednarodni - Davisov pokal/ekipe

Italija-Velika Britanija
2
Kljub temu, da se ta obračun igra v Neaplju pa ne razumem tako močnega favoriziranja domačih. Mislim, da bi moral Andy kljub letošnji slabši formi dobiti oba svoja obračuna, potem pa bi odločale dvojice, pri katerih imajo Britanci v navezi Fleming/Hutchins zelo močno orožje. Sam bi kvote sicer postavil v korist Italije, a ne tako močno. 

Tenis - WTA - Monterrey

Pliskova Ka./+1,5/-Wozniacki C
2
Caro je dobro vedela, zakaj ta teden raje kot v Charleston zaviti v Mehiko. V Monterreyu je konkurenca veliko bolj "prijazna" in tako ima Wozniackijeva idealno priložnost za svoj prvi naslov v tej sezoni. Jaz mislim, da ji lahko naslov vzame le še Ana Ivanović, tule pa bi morala s Čehinjo opraviti v dveh nizih.