Dan za spremembe je vseslovenska prostovoljska akcija, ki je nastala na pobudo Slovenske filantropije z namenom, da se spomnimo na pomembno vrednoto, solidarnost, ki zaradi hitrega načina življenja vse bolj izginja iz našega vsakdanjika. V soboto, 5. aprila, od 9. do 17. ure v središču Ljubljane, natančneje v bližini Prešernovega spomenika, vam bodo ljubitelji živali na društveni stojnici na voljo s kopico informacij, tiskovin in s čisto svežo anketo o izvoru hišnih ljubljenčkov, s posebnim poudarkom na odgovorni posvojitvi oziroma nakupu psa.

Obiščite jih, če vas zanima in vam je mar za to, od kod izvira vaš ljubljenček in kako je bilo pred vašim nakupom poskrbljeno zanj, za njegove bratce in sestrice ter za njegovo mater. Najpogumnejši boste lahko tudi tokrat o dani tematiki spregovorili pred društveno kamero, da združite vaše znanje in ga po dogodku razširite tudi po spletu. Prav tako bo na spletu dostopna anketa o izvoru hišnih ljubljenčkov, ki jo boste lahko rešili in delili od sobote, 5. aprila, naprej.

Na stojnici bodo predstavili tudi zgodbico dihurčka po imenu Kai, ki je dober primer neodgovornega nakupa in skrbništva, saj je prehajal iz rok v roke, dokler mu poti niso prekrižali v društvu. Kai je star 8 let, pestijo ga starost in kopica zdravstvenih težav, ki seveda s seboj prinesejo visok strošek oskrbe. Zato zanj zbirajo prostovoljne prispevke, da starčku omogočijo prijetno zimo življenja. Prostovoljni prispevek za dihurjega seniorčka lahko nakažete na SI56 0510 0801 0655 733 (Abanka Vipa d.d.). V namen lahko napišete "Dihurček Kai", za sklic pa uporabite njegov rojstni datum 00-08-04-2006.