V soboto bo na vrsti dvoboj dvojic, kjer bosta slovenske barve branila Grega Žemlja in Blaž Rola, izraelske pa Jonathan Ehrlich in Andy Rahm. V nedeljo bosta dvoboja posameznikov obrnjena, v primeru predčasno znanega zmagovalca dvoboja pa lahko v zasedbi pride tudi do spremembe.

"Glede na zdravstveno stanje Žemlje in formo Janeza Semrajca sem se odločil za Kavčiča, čeprav je od operacije le 17, 18 dni. Če hočemo zmagati, moramo tvegati. Mi nimamo česa izgubiti, a treba bo igrati dober tenis in videli bomo, kdo se bo na koncu veselil," je sestavo ekipe dan pred dvobojem razložil slovenski kapetan Blaž Trupej.

Pred prvimi dvoboji sta oba slovenska igralca z napovedmi previdna. "Zadnja dva dneva lahko treniram na 95 odstotkih. Danes sem igral na polno, bil maksimalno obremenjen, da vidim, kako bo noga odreagirala. Majhna bolečina je prisotna, a kapetan se je odločil, da bom igral. Dal bom vse od sebe, pričakujem težak dvoboj, a verjamem, da lahko dvoboj dobim," pravi Kavčič. "Sela je precej višje na lestvici in pričakujem težko borbo. Sam igram dobro, lahko se kosam z njim, s podporo publike in ekipe pa sem pripravljen na zelo dober dvoboj," pa pravi Rola.

Dvoboji v Portorožu bodo potekali na peščenem igrišču številka 9 ŠRC Marine. V petek se bo prva partija začela ob 11. uri, v soboto so dvojice na sporedu ob 14. uri, v nedeljo pa se bo znova začelo ob 11. uri.