PRIDRUŽITE SE, PRVI MESEC SAMO 1 EUR
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Evropska liga

Lyon - Juventus
2

Juventus je velik favorit, da letos osvoji evropsko ligo, saj bo finale na njegovem stadionu v Torinu. Zato je motivacija nogometašev stare dame na teh tekmah še toliko višja in glede na visoko prednost v serie A so lahko varovanci Antonia Conteja že nekaj dni z mislimi pri Lyonu. Juve bo verjetno predvsem poskušal ohraniti svojo mrežo nedotaknjeno, a glede na odlično zasedbo bodo Torinčani verjetno tudi v Franciji dominirali na igrišču in ne bi bilo presenetljivo, če bi že nocoj dvoboj odločili v svojo korist.

Nogomet - Evropska liga

Basel - Valencia
1, 0

Basel se je v zadnjih letih že večkrat izkazal za zelo neugodnega tekmeca, tudi proti največjim evropskim klubom. Letos je denimo v ligi prvakov dvakrat premagal Chelsea, njegovo moč pa je občutil tudi visokoleteči Salzburg, ki ga je Basel presenetljivo izločil v osmini finala evropske lige. Basel poraza na uradni tekmi ne pozna že od začetka decembra, ko ga je premagal Schalke, kar priča o tem, da je moštvo v zelo dobri formi in tudi v švicarskem prvenstvu zasluženo zaseda prvo mesto. Valencia je daleč od najboljših let, ko se je borila za vrh v Španiji in tudi v Evropi, zato bodo gostje tokrat v Švico prišli z željo po vsaj enem doseženem golu, rezultatsko pa bi bili tudi z remijem povsem zadovoljni. Domačim seveda precej bolj diši zmaga.

Košarka – Evroliga

Laboral Vitoria - Fenerbahče
2

Fenerbahče lovi zadnji vlak za preboj v končnico. Za to mora zmagati obe preostali tekmi v top16 in upati, da ga bo katera od ekip, ki so na lestvici pred Turki, polomila. Kakorkoli, jasno je, da mora moštvo Željka Obradovića najprej opraviti svoj del posla, zato ni dvoma, da bodo šli nocoj na vso moč po zmago v Španiji pri že odpisani Vitorii, domači pa so z mislimi verjetno že bolj pri zaključku sezone v državnem prvenstvu, zato jih nocojšnji poraz ne bi preveč prizadel.

Košarka - Hrvaška - 1.liga

Cedevita-Zadar
1

Cedevita je nesporen favorit za naslov hrvaškega prvaka, medtem ko Zadar preživlja težko sezono in se je v ligi Aba komaj rešil izpada. Če bodo Zagrebčani vsaj približno motivirani in šli resno v tekmo, gostje nimajo prav veliko možnosti za presenečenje.

Hokej - Slovenija - 1.liga

Olimpija - Team Jesenice
1

Olimpija je že na prvi tekmi na Jesenicah (5:1) pokazala, da letošnji finale ne bo preveč napet in zanimiv, saj tekmeca nista v istem kakovostnem razredu. Zmaji so že v Podmežakli na vrata železarjev sprožili več kot 50 strelov, nekaj podobnega pa se najbrž obeta tudi danes in gostom niti gorenjska trma ne bo pomagala, da bi ušli porazu.