Hokejisti Los Angeles Kings so povedli že po 80 sekundah igre. Jeff Carter je s podajo na drugo stran lepo našel osamljenega Tannerja Pearsona, ta pa je z močnim strelom matiral nemočnega Thomasa Greissa.

Drugi gol na tekmi je padel v 23. minuti druge tretjine, ko so domači hokejisti, ob številčni premoči na ledu, izigrali obrambo gostov, v napadu so si podaje izmenjavali Drew Doughty, Alec Martinez in Kopitar, iz zapestja pa je na koncu sprožil Doughty in premagal Greissa za 2:0.

Kralji nadzora in premoči niso zapravili niti v zadnjem delu obračuna, ko so popolno prevlado nadgradili z zadetkom Jeffa Carterja za 3:0, končni izid pa je, ob številčni premoči, postavil Kopitar, slovenskega zvezdnika je lepo našel Marian Gaborik.

Kralji so z 12. "shutoutom" v tej sezoni postavili rekord franšize, Jonathan Quick pa z 31. "shutoutom" v karieri zaostaja le še za Rogijem Vachonom, ki jih je zbral 32.

Ni posebnega razloga za slavje

V pacifiški skupini so si kralji (96 točk) zagotovili tretje mesto na lestvici, pred moštvom iz Los Angelesa pa sta le ekipi San Joseja (105) in vodilni Anaheim (108), ki sta si končnico prav tako že priigrala.

"Po velikanski preobrazbi našega moštva je končnica dejansko nekaj povsem samoumevnega in ni posebnega razloga za slavje, pred štirimi ali petimi leti je bilo to zanesljivo za nas nekaj zelo velikega," je bil po tekmi nič kaj evforičen kapetan Dustin Brown.

Kralje sedaj čakajo štiri zaporedna gostovanja

V zahodnem delu lige NHL je znanih že šest udeležencev končnice poleg Anaheima, San Joseja in Los Angelesa še St.Louis, Colorado in Chicago. Na Vzhodu pa so v končnici že Boston, Tampa Bay, Montreal in Pittsburgh. Brez tudi teoretičnih možnosti za končnico pa so ekipe Calgaryja, Edmontona, Floride in Buffala.

Kralje po 1500. zmagi v zgodovini franšize zdaj čakajo štiri zaporedna gostovanja pri pacifiških tekmecih. Prvo že danes ponoči, ko se odpravljajo k San Joseju, morebitnemu tekmecu v četrtfinalu zahodne konference.

Skupaj so bili ponoči na sporedu štirje obračuni. Ostali izidi: Ottawa Senators - New York Islanders 1:2, Detroit Red Wings - Boston Bruins 3:2 in Anaheim Ducks - Edmonton Oilers 3:2.