Ker smo vzvišeno nezainteresirani za kozlovske sodbe, se v bitko, v kateri je bilo spet veliko butcev na obeh straneh, nismo spuščali. Ker smo lepo vzgojeni, smo raje pripravili deset zapovedi, ki bodo tovrstne konflikte v prihodnje preprečevali. Politični razuzdanci, prostituti elit in brezbožneži vseh javnosektorskih barv, izgovorov zdaj ni več; pripravite izstopne izjave za klub #Ni vedela, sprejemala jih bo sama predsednica Sestrična Alenka. Takole se namreč glasijo starodavne resnice.

1. Veruj v eno davkoplačevalsko telo, v očeta in sina tvoje zaposlitve, kajti, resnično vam povem, nihče drug te ne bo pital s tako mehkim kruhom in tako opojnim vinom.

2. Ne skruni volilčevega imena in ne žali davkoplačevalca, kajti hitro se lahko zgodi, da kruh postane trd in vino poide, ti pa se znajdeš v svinčenem prijemu realnosti trga dela, kjer vladajo večni jok in stok in kruta politika plačevanja po učinku.

3. Ne preprodajaj svojim bližnjim zemljišč, ki si jim pred tem spremenil namembnost, in ne posojaj jim denarja, če so šalabajzerji, četudi si jim obljubil, da boš vse zrihtal, obljube pa je lepo držati.

4. Ne pričaj po krivem in ne podcenjuj svojega davkoplačevalca, kajti laž smrdi že povprečno natreniranemu nosu in kljub podmazani PR-mašineriji nihče zares ne verjame, da je Rok službo dobil povsem naključno ali da so bile Gregorjeve letalske vozovnice kupljene po vseh pravilih. Če je treba lagati, stori to profesionalno, da bodo tvoje ovce odrešene stresa in bodo lahko mirno mulile rožice, ki jim jih boš sadil.

5. Poprimi za vsako delo, četudi bi raje vse dneve preživel na poceni kavah v menzi, plačanih ekskurzijah čez planke s falconom ali zleknjen med zenbudističnim reševanjem sudokuja v pisarni. Zgleduj se po svetem Borutu, ki je pokazal, da je vsako delo častno. Četudi boš zato kdaj nadrsal.

6. Ne želi svojega bližnjega žene, kajti ne spodobi se in tudi ni pravično in resnično resnično za to lahko izve njen mož in vse skupaj eskalira do bušk in modric kot takrat v starodavni deželi jam in brezpigmentnih zmajev, daljni deželi postojnski.

7. Ne zaposluj svojega ali svojega bližnjega sina ali njegove žene ali njegovega prijatelja ali tašče, kajti njena nesposobnost bo vnebovpijoča in priklicala bo nadte bes ljudstva in birokratski srd troedinega komisarja z nenavadno preteklostjo in čudaškim dialektom.

8. Ne sprejemaj gotovine neznanega izvora, niti od svojega bližnjega ali njegove žene ali njegovega prijatelja ali tašče. Niti od brata ali sina ali Urške. Nikoli, razen če jo pred tem dobro opereš. Vseh sumov.

9. Ljubi svojega bližnjega kakor sam sebe ali pa najemi kakovostnega piarovca in dobro plačaj svojega odvetnika, da ti bo dobro služil in ti bo zvest v trenutkih skušnjav.

10. Spoštuj pravopis in slovar, da boš dolgo živel in ti bo dobro na Zemlji.

Amen.