Po izjemno slabi zimi, ko je bilo na vrhuncu sezone v Bovcu le okoli 20 turistov, se bovškemu turizmu vendarle napovedujejo premiki na bolje. Direktorica podjetja Kontinuum iz Slovenske Bistrice Renata Doberšek je za Dnevnik potrdila, da se tudi letos z družbo Hypo Leasing dogovarjajo za polletni najem omenjenega hotela. Če bodo dogovori uspešni, bo hotel prve goste sprejel že pred veliko nočjo. S posebno ponudbo goste v Bovec že vabijo tudi na spletni strani hotela.

Podjetje Kontinuum oziroma njegova družba Hoteli Bovec je bila najemnik hotela že lansko poletje, in ker imajo v družbi že izdelan model poslovanja, so se za najem odločili tudi letos. Če bi bili novinci na tem področju, Doberškova priznava, da bi se za kaj takšnega težje odločili. Tudi drugi ponudniki turističnih storitev v Bovcu namreč vedo povedati, da so razmere za delo tam težke. Gostinci in hotelirji v domačem kraju težko dobijo kader, saj mladi odhajajo iz doline, o dobičkih pa lahko le sanjajo. Doberškova ne upa napovedovati, kakšna bo sezona, saj bo, kot pravi, nanjo vplivalo veliko dejavnikov, med njimi v precejšnji meri vreme. Lani so imeli čez poletno sezono v hotelu Alp povprečno 12 zaposlenih, ob največjem prometu pa tudi okoli 20 ljudi. Po naših informacijah naj bi o podobnih številkah razmišljali tudi letos.

Oddajo hotela so nam včeraj potrdili tudi lastniki, družba Hypo Leasing. »Začasna oddaja v najem je poslovna poteza, ki temelji na želji lastnika hotela, da ta živi in se trajnostno ohranja v lokalnem turističnem okolju. Podrobnosti iz pogodbe pa so stvar dotičnih subjektov in jih ne moremo razkrivati,« so pojasnili. Dodali so še, da so hotel čez zimo redno vzdrževali in da so v njem ta čas izvajali sanacijska dela. Si pa medtem v Hypo Leasingu prizadevajo najti potencialne investitorje, ki bi bili zainteresirani ne samo za ta hotel, temveč tudi za razvoj smučišča Kanin in širše okolice. Iščejo torej investitorja, ki ga bo zanimal razvoj turizma v celotni dolini. Ta ima po mnenju Hypa kljub vsemu še vedno velik potencial.

Po nekaterih informacijah naj bi ta teden prinesel tudi novice o tem, ali je stečajni upraviteljici družbe Hit Bovec uspelo najti najemnika za sosednji hotel Kanin. Pri upraviteljici Sari Pušenjak nam včeraj tega ni uspelo preveriti.