V okviru projekta bo Mercator ob pomoči svojih kupcev med sto zmagovalnih lokalnih društev razdelil donacijo v skupni vrednosti 100.000 evrov.

Od 1. do 30. aprila 2014 bo tako v stotih izbranih Mercatorjevih trgovinah po vsej Sloveniji potekalo prav posebno glasovanje. V teh trgovinah bodo kupci do konca aprila ob vsakem nakupu prejeli poseben žeton, s katerim bodo lahko oddali svoj glas podpore enemu izmed treh predlaganih kandidatov za prejem donacije. Žetoni se bodo oddajali v posebne glasovalne skrinjice, ki bodo nameščene v teh izbranih Mercatorjevih prodajalnah. Ob zaključku glasovanja bo društvo, ki bo prejelo največ glasov kupcev, prejelo Mercatorjevo donacijo, sredstva pa bo namenilo za izvedbo konkretnega projekta, s katerim se potegujejo za donacijo. Nagrajeni pa bosta tudi preostali dve udeleženi društvi.

Naredili velik korak

Projekt Radi delamo dobro je konec lanskega leta že potekal v štirih izbranih Mercatorjevih trgovinah. Aktivnost je bila med lokalnimi prebivalci zelo dobro sprejeta, povezala je lokalno okolje in kraju prinesla konkretno izboljšavo. Lani je tako donatorska sredstva v višini 1000 evrov prejelo športno društvo NK Kolpa iz Metlike, ki je donatorska sredstva, pridobljena v okviru Mercatorjevega projekta Radi delamo dobro, porabilo za dvig kakovosti procesov treningov, nakup opreme za trening in nogometne priprave svojih mlajših selekcij, kar je bila oziroma bo naložba za kratkoročni društveni načrt uvrstitve tekmovalnih ekip v višji rang tekmovanj. ŠD NK Kolpa so donacijo podarili kupci prenovljene Mercatorjeve trgovine Gala v Metliki. »Člani kluba otroške selekcije so bili presrečni, saj so tudi oni sodelovali v tem projektu. Menim, da bi se taki projekti morali nadaljevati tudi v prihodnje. Mercator je s to gesto naredil velik korak in s tem dokazal, da je dober sosed tudi v manjših mestih po Sloveniji,« je od prejetju čeka lani povedal Emir Mahmutović, predstavnik ŠD NK Kolpa. Zadovoljni z odličnim odzivom že lani zastavljenega projekta so se v Mercatorju odločili, da se v letošnjem letu ta projekt razširi na območje vse Slovenije.

Trgovine in društva, ki so vključeni projekt Radi delamo dobro, so predstavljeni na spletni strani www.mercator.si, hkrati pa so sodelujoče trgovine tudi posebej označene. Vabljeni, da tudi vi podprete svoje najljubše lokalno društvo. Mogoče bo prav vaš glas odločilen, da bodo kot zmagovalci prejeli Mercatorjevo donacijo.