Slovenska hokejska reprezentanca, ki je priprave na Jesenicah začela z vsega tremi hokejisti, postaja iz dneva v dan številčnejša. V Tivoliju sedaj trenira že trinajst izbrancev Matjaža Kopitarja, že v četrtek pa se jim bo pridružil tudi Mitja Robar. Mariborčan bo tako postal še tretji igralec, ki se bo ta teden priključil pripravam, saj je v ponedeljek na zbor prišel tudi edini slovenski predstavnik iz lige KHL Jan Muršak.

»Vedno se veselim vrnitve v Slovenijo, ki je povsem drugačna kot Rusija. Tu veliko bolj uživam, hkrati pa je s soigralci iz slovenske reprezentance veliko bolj zanimivo kot z ruskimi. V reprezentanci resnično uživam, saj v njej vlada pravi moštveni duh. Nekaj igralcev še vedno čakamo, da se nam priključijo. Komaj čakam, da odidemo v Korejo na svetovno prvenstvo,« je povedal napadalec moskovskega CSKA.

Kot so v sporočilu za javnost še zapisali pri Hokejski zvezi Slovenije, bo v teh dneh več znanega tudi o zdravstvenem stanju branilca Klemna Pretnarja, ki je zaradi poškodbe rame izpustil del četrtfinalne in celotno polfinalno serijo končnice lige EBEL.