Lopatice, grabljice, motike, škarje, kosilnice ter drugo koristno vrtno orodje so si lahko obiskovalci sejma ogledali na razstavnem prostoru Ekošole, praktične nagrade za tri najboljše osnovne šole in tri najboljše vrtce pa je predstavnikom na priložnostni slovesnosti podelila izvršna direktorica v družbi Unicommerce Marijana Dajčman, izvršna direktorica v družbi Unicommerce. Prvi mesti sta zasedla Vrtec Murska  Sobota (enota Miške)  in  OŠ  Janka  Podežnika  iz  Maribora,  druga  mesta  so  pripadla Kranjskim vrtcem (enota Čirče), vrtcu VIZ OŠ Rogatec (enota 3. oddelek) in OŠ Šmartno pri Slovenj Gradcu, tretje pa Vrtcu Velenje (enota Lučka) in OŠ Bršljin. Posebno nagrado je prejel Center za usposabljanje, delo in varstvo Dolfke Boštjančič iz Drage, saj so otroci s posebnimi potrebami v urejanje vrta pod vodstvom mentoric vložili še posebno veliko truda.

Zeliščarski vrtnarski dnevnik je del projekta Šolska vrtilnica v programu Ekošole, njen avtor pa je biolog Dane Katalinič. S podporo družbe Unicommerce in blagovne znamke Fiskars so šole in vrtci tako dobili izvrsten didaktični priročnik, ki pripoveduje zgodbo o rasti, negi, obrezovanju ter shranjevanju zelišč v posameznih slovenskih regijah.

Projekt Zeliščarski vrtnarski dnevnik se v programu Ekošole odvija tudi v letošnjem letu, dodali pa so mu še novo projektno aktivnost, katere vsebina so prvine in načini herbariziranja zdravilnih zelišč. Kdo bo izdelal najboljši herbarij, bomo izvedeli prihodnje leto, ko jih bodo razstavili in nagradili na sejmu Altermed 2015 v Celju. Več informacij je na voljo na spletni strani www.ekosola.si.