Tako kot država se tudi posamezniki vse bolj zavedajo pomena ohranjanja okolja, zato bi moral danes pri odločanju za novo bivanjsko okolje vsakdo upoštevati, da bo z investicijo v objekt s standardom KNX/EIB GIRA ne le privarčeval, ampak naredil nekaj dobrega tudi za okolje.

Standard KNX/EIB je edini svetovni ISO-standard, ki že več kot dvajset let združuje več kot dvesto proizvajalcev za objektno avtomatizacijo v svetu. Vgradnja inteligentnih sistemov v hišno avtomatizacijo investitorju na dolgi rok zagotavlja velik prihranek energije. Objekt je v celoti nadzorovan, pri čemer je bistveno, da se celoten objekt lahko upravlja prek klasičnih stikal.

Poleg zdaj že klasičnih sistemov in naprav, kot so razsvetljava, vtičnice, senčila, ogrevanje in hlajenje, se v inteligentni sistem lahko poveže še veliko več, na primer prezračevanje, upravljanje z okni, vrati, različnimi avdio- in videokomponentami, videonadzorom, alarmom in podobnim. Morda se zdi, da gre za kompleksne in zapletene povezave, vendar pa vsi uporabniki, ki se v svojem domu odločajo za inteligentni sistem, ker v njem vidijo možnost bolj kvalitetnega in ekonomičnega bivanja, zagotavljajo, da je komunikacija s sistemom zelo preprosta in do uporabnika prijazna. Zdi se, da so možnosti upravljanja, nadzora, povezav in različnih scenarijev v pametni hiši neomejene. Uporabnik inteligentnega sistema lahko to dodobra izkorišča, ker lahko s sistemom dobesedno igraje povečuje udobje, varnost in zadovoljstvo bivanja v hiši.

Pri vgradnji inteligentnega sistema je priporočljivo, da se načrtuje že v fazi projektov. Vsak uporabnik si lahko kadarkoli (tudi prek oddaljenega dostopa) uresniči tako rekoč vsako željo in spremeni katero izmed funkcionalnosti v hiši po želji. Inteligentni sistem je moč tudi nadgraditi in ga kadar koli razširiti, in to brez kakršnih koli posegov v dom.