V ponedeljek so slovenski hokejisti začeli priprave v dvorani Tivoli, za zdaj pa imata selektor Matjaž Kopitar in njegov strokovni štab na voljo deset igralcev in dva vratarja, so sporočili iz Hokejske zveze Slovenije.

"Položaj je takšen, da moramo počakati igralce. Iz tujine nekateri pridejo že ta teden, prav tako jih bo nekaj prišlo po koncu slovenskega državnega prvenstva, tako da bo prihodnji teden že povsem drugačna slika," je dejal selektor Kopitar.

Na Jesenicah, kjer so priprave začeli le trije igralci, so trenirali enkrat dnevno, zdaj je selektor povečal obseg dela na dva treninga na dan.

"Dopoldne bomo namenili več pozornosti predvsem individualni vadbi, v popoldanskem času pa bo več pozornosti že namenjene taktiki in uigravanju. Seveda pa še ne bomo mogli vaditi igre ob igralcu več oziroma manj. Uigranost niti ni takšen problem, večjo težavo predstavljajo vprašanja, kdo bo lahko prišel oziroma kdo ne bo mogel," dodaja slovenski strateg.

V Tivoliju so trenirali vratarja Andrej Hočevar in Gašper Krošelj, branilci Andrej Tavželj, Matic Podlipnik, Luka Tošič in Miha Štebih ter napadalci Marcel Rodman, David Rodman, Jan Urbas, Jan Muršak, Anže Kuralt in Gal Koren.