Tom Cruise je pojasnil, da trenutno dela na nanizanki Misija: nemogoče, vendar ima Ton Gun 2 neprestano v mislih. »Pri filmih je tako, da ima vsak svoj čas. Če nam uspe premostiti nekatere prepreke, bo snemanje izredno zabavno,« je poudaril Cruise.

Top Gun je v kinematografe v ZDA prišel 16. maja 1986. Zelo kmalu je postal najbolj gledani film in konec leta osvojil naslov največjega zaslužkarja. Po svetu je skupaj zaslužil 256 milijonov evrov.

Poleg Cruisa je nagrado prejel tudi Arnold Schwarznegger, ki je bil okronan za najboljšega akcijskega junaka. Za svoj uspeh je okrivil svojo trmo. »Moj nasvet je, da nikoli ne vzemite NE za zadnji odgovor,« je poudaril. »Odsvetovali so mi bodybuilding. Dejali so, da mi v filmih nikoli ne bo uspelo. Rekli so mi, da sem previsok in da je moj naglas premočan. Nikoli jih nisem poslušal in uspel sem,« je dejal Schwarzenegger.

Kot »ikono« so odlikovali Hugha Jackamana, ki je vse skupaj komentiral: »Dobiti nagrado v sobi, kjer so Tom Cruise, Arnold Schwarzenegger in Emma Thompson je smešno. Vendar vseeno hvala.«