Že v četrtek ste se v Stäfi namučile s Švico in komaj zmagale s 24:22, v Ljubljani pa še precej bolj.

Naša obramba tokrat ni bila na takšni ravni, kot bi morala biti in kot je bila v Švici. Zaradi tega smo dobivale preveč lahkih zadetkov, v napadu pa smo imele preveč izgubljenih žog, tehničnih napak, zgrešenih strelov in zicerjev. To se nam je dogajalo vso tekmo, a hvala bogu, da smo se po precejšnjem zaostanku le vrnile v igro ter se srečno in spretno izvlekle. Ne, Švica nas v igri ni z ničimer presenetila. Je pa res, da nam je na obeh tekmah velike težave povzročala njihova globoka obramba, ki je zares zoprna za nasprotnika.

Švica je najslabša v skupini 5. Ali je bilo zaradi tega tudi kaj podzavestnega podcenjevanja nasprotnic?

Mislim, da ne, čeprav smo jih premagale že na njihovem igrišču. Mogoče tokrat zbranost ni bila na pravi ravni. S selektorico Bonovo smo se na pripravah, treningih in pred obema tekmama pogovarjali, da jih nikakor ne smemo podcenjevati, čeprav je Švica na papirju najslabša v skupini in edina ni osvojila še nobene točke na štirih tekmah. Že v Švici smo se lahko prepričale, da se borijo do konca ne glede na rezultat, da se ne predajajo. A tudi me smo pokazale, da ima naša reprezentanca pravi značaj, da smo odlična ekipa in da znamo tudi v težkih trenutkih stopiti skupaj.

Junija Slovenijo čakata še zadnji dve tekmi. Bo težje premagati Švedsko doma ali Srbijo v gosteh?

Jasno je, da moramo za vsaj drugo mesto v skupini in napredovanje na EP dobiti vsaj eno tekmo. Težko je reči, koga bi lažje premagale, a sposobne smo slaviti tako proti Švedinjam kot proti Srbkinjam. Domače igrišče je seveda prednost ne glede na ime nasprotnika, tako da naj bi vsaj na papirju imele lažje delo s Švedsko. Srbijo smo ugnale že v Ljubljani in ne vidim nobenega razloga, da je ne bi tudi v gosteh.

Med sezono ste iz nemškega kluba Thüringer prestopili v francoski Metz. Zakaj?

Razlog je bil povsem športne narave – ker nisem imela prave minutaže in ker sem zelo malo igrala, trener pa mi očitno ni zaupal. Zaradi tega sva se potem vseeno skupaj odločila, da si najdem drug klub in poskusim drugje. Selitev iz Thüringerja v Metz se je izkazala za odlično potezo.

V Metzu ste tako zadovoljni, da ste predčasno podaljšali pogodbo še za eno sezono.

Res sem zelo zadovoljna. Veliko igram, kar je zame najpomembneje. Za razliko od nemškega kluba imam v Metzu veliko minutažo, precej igram in trener mi povsem zaupa. Klubski cilji? Vsekakor je to naslov državnega prvaka Francije v letošnji sezoni, ki prinaša tudi nastop v evropski ligi prvakov v naslednji.

Nekoč ste nosili tudi dres madžarskega Györa, ki na letošnjem sklepnem turnirju brani naslov prvaka Evrope. Vaša napoved?

Glede na to, da Györ v polfinalu igra z danskim Midtjyllandom, sem prepričana, da se bodo Madžarke zanesljivo prebile v veliki finale. Odločitev o drugem finalistu bo padla med Budućnostjo in Vardarjem, malce več možnosti pa pripisujem Črnogorkam. V finalu pa je vse odprto, to bo prava borba, vojna. Krim? Na začetku sezone sem ga pričakovala med najboljšo četverico, a glede na vse kadrovske, denarne in druge težave med sezono je razumljivo, da je bilo to zelo težko dosegljivo.