Aktualni evropski prvaki, ki so si že zagotovili vnovičen naslov najboljšega v državi, so na Alianz Areni gostili Hoffenheim. Tekma, končala se je z delitvijo točk (3:3), je bila tokrat postranskega pomena, kajti tekmo si je prvič po obsodbi ogledal njihov nekdanji predsednik Uli Hoeness. »Uli je pri nas vselej dobrodošel,“ je za nemški Bild zatrdil direktor Bayerna Karl-Heinz Rummenigge.

Dvainšestdesetletnik je zgolj 24 ur po izreku sodbe, ko mu je bilo dokazano, da je utajil za kar 28,5 milijona evrov davkov, odstopil z mesta predsednika, temu pa je nato sledil še umik iz javnosti. Njegov obisk srečanja je bil prav zaradi tega še toliko bolj presenetljiv. Kot danes pišejo nemški mediji, je Hoeness na častni tribuni kramljal s številnimi klubskimi veljaki in na sploh deloval zelo sproščeno.

Bayern si je sicer naslov nemškega prvaka predčasno zagotovil v torek proti Herthi, trener nemškega velikana Josep Guardiola pa je lovoriko posvetil prav Hoenessu. »Osebno ta naslov posvečam Uliju Hoenessu. Je pomembna oseba v klubu,« je dejal nekdanji strateg Barcelone, ki je s svojim novim klubom v vsega devetih mesecih osvojil že tri lovorike.