Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Anglija - Premier

Liverpool - Tottenham
1
Povsem jasno je, da Liverpoolčanom danes moticavije ne bo manjkalo, saj se bodo v primeru zmage povzpeli na vrh lestvice. Moštvo z Anfielda igra odlično in je vpisalo pet zaporednih zmag. Tottenhamu na drugi strani gre precej slabše, saj je po treh porazih in remiju zmago končno vpisal šele pretekli teden proti Southamptonu.

Nogomet - Italija - 1.liga

Napoli - Juventus
2
Gre za derbi 31. kroga italijanskega prvenstva. Čeprav stara dama igra v gosteh, gostovanja v Napoliju pa so neugodna za sleherno ekipo, bo v vlogi favorita. Torinčani so Napoli nazadnje premagali s 3:0, pozabiti pa ne gre niti na dejstvo, da ima Juventus v prvenstvu pred Neapeljčani natanko 20 točk prednosti.

Nogomet - Španija - 1.liga

Valencia - Getafe
1
Valencia bi si na lestvici vsekakor želela biti višje od devetega mesta, a ji gre vseeno precej bolje od osemnajsto uvrščenega Getafeja. Nogometaši iz predmestja španske prestolnice so na gostovanjih v letošnji sezoni vknjižili le tri zmage, zato je težko verjeti, da jim bo četrto uspelo vpisati drevi.

Nogomet - Hrvaška - 1.liga

Osijek - Dinamo ZG
2
Aktualnemu hrvaškemu prvaku iz Zagreba gre v spomladanskem delu izvrstno, saj ima pred Hajdukom že zajetnih deset točk prednosti. Dinamo danes čaka gostovanje v Osijeku, ki pa ne bi smelo biti pretirano zahtevno, saj jim bo nasproti stala zadnjeuvrščena ekipa lige.

Košarka - Mednarodni - ABA liga

Zadar - Union Olimpija
2
Union Olimpija v zadnjem času igra nekoliko bolje, a vse skupaj je zaman, saj je že pred časom izgubila možnosti za uvrstitev na turnir najboljše četverice. Kljub relativno slabi sezoni se Ljubljančani lahko nadejajo svoje dvanajste zmage v ligi ABA. Zadar, ki ga že lep čas pestijo finančne težave, ni konkurenčen, posledično pa je na lestvici prikovan na dno.