Pingvini imajo sedaj 99 točk in so se zelo približali dokončni osvojitvi naslova prvaka v metropolitanski skupini. Že pred tem so si nastop v končnici zagotovili tudi St. Louis Blues, Boston Bruins, San Jose Sharks in Anaheim Ducks.

Ker so igralci Ottawe Senators premagali Blackhawks s 5:3 se branilci naslova iz Chicaga še niso uvrstili v končnico. Tja bi prišli tudi, če bi hokejisti Dallas Stars doma izgubili z Nashville Predators, zabeležili pa so gladko zmago s 7:3. Zadetke je doseglo sedem različnih igralcev, Colton Sceviour, Trevor Daley in Ryan Garbutt so imeli po en gol in podajo, Alex Goligoski pa tri asistence. V Ottawi je Craig Anderson zaustavil kar 46 strelov gostov, igral pa je prvič po poškodbi 10. marca.

Hokejisti Philadelphie Flyers so ugnali Toronto Maple Leafs s 4:2, Calgary Flames New York Rangers s 4:3, Edmonton Oilers pa po podaljšku Anaheim Ducks s 4:3. V Edmontonu je Ben Scrivens zbral 48 obramb, kapetan Andrew Ference pa je odločil dvoboj v zaključku četrte minute podaljška.