Veliko prahu je dvignil tudi s svojo selitvijo v London, ko so se takoj pojavila namigovanja, da za slovenske izbrano vrsto ne igra, ker želi nastopati za Veliko Britanijo. Bedene je te govorice že zanikal, je pa zato skoraj vse opisano doživel v zadnjih dveh tednih. Najprej je prišel v tretji krog mastersa v Miamiju, s čimer je izenačil najboljši slovenski dosežek na tej ravni turnirjev, nato je izpadel po slabši igri, znova pa je začutil bolečine v zapestju, zato je odpovedal sodelovanje v slovenski teniški reprezentanci, ki bo prihodnji teden igrala proti Izraelu.

S kakšnimi občutki ste se poslovili od Miamija?

Turnir v Miamiju je bil vsaj rezultatsko zelo uspešen. Še posebno, ker je samozavest po začetku sezone in nekaterih porazih proti dobrim igralcem malce padla, zdaj pa se je spet dvignila. V Miamiju sem igral dober tenis, a na žalost sem najslabšo partijo pokazal prav na zadnji tekmi, ki sem jo nato tudi izgubil.

Kako bi ocenili začetek sezone 2014?

Prve tri mesece lahko označim kot uspešne predvsem po doseženem v Miamiju. Morda ne toliko iz rezultatskega vidika, ampak bolj iz tega, da sem igral zelo konstantno, a večkrat sem imel tudi malo smole z žrebom.

Po zadnji tekmi ste spet potarnali nad bolečinami v zapestju. Kakšno je stanje?

Zapestje me je dan pred tretjim dvobojem proti Benjaminu Beckerju spet začelo boleti in se je do tekme le stopnjevalo. Prav zato nisem udarjal bekhenda, kot bi ga moral. Upam, da je tako samo zato, ker sem imel v zadnjem času veliko število tekem. Malo me skrbi igranje daljših dvobojev, saj me zapestje po vsakem obračunu bolj boli.

Ste zato zavrnili vabilo v reprezentanco?

Ja, prav zaradi bolečin v zapestju smo se skupaj z mojo ekipo odločili, da ni pametno, da igram v Portorožu, saj bi mi lahko to samo škodilo. Kljub temu poudarjam, da sem si želel zaigrati v Davisovem pokalu. Upam, da bo stanje s poškodbo boljše do Roland Garrosa in da bom lahko daljše dvoboje odigral brez bolečin.

S katerim trenerjem sedaj največ sodelujete?

Predvsem s trenerjem Janka Tipsarevića, to je Dirk Hordorff, s katerim še vedno sodelujem. Sedaj še toliko več, saj je Tipsarević na žalost poškodovan in je lahko Hordorff z menoj tudi na večjih turnirjih. Imam občutek, da več ko sodelujem z njim, bolj napredujem.