Velenjčani v Pariz ne odhajajo z najboljšo popotnico, saj so v prvenstvu le remizirali v Mariboru. A tudi Parižanom se ni vse izšlo po željah. Proti vodilnemu Dunkerqeu so doma izgubili s 25:27. Trener Gorenja Ivan Vajdl je prepričan, da je slaba igra Parižanov posledica nesoglasij v ekipi.

Kljub temu se "ose" ne ozirajo na težave Pariza. Kot pravijo, je najpomembnejše prvenstvo in šele nato liga prvakov. V tem tekmovanju so Velenjčani presegli pričakovanja in v osmini finala premagali tudi PSG. A povratna tekma bo bržčas imela drugačen obraz, kar so po tekmi v Velenju poudarjali tudi v pariškem taboru.

Prednost Velenjčanov bo neobremenjenost

Parižani imajo prednost domačega terena, polne dvorane in velike premije, ki jih čaka ob uvrstitvi na zaključni turnir, Gorenje pa prednost dveh zadetkov in neobremenjenost. Vajdl upa, da tekma z Mariborom ni pustila prevelikih posledic. "Upam, da včerajšnji neodločen izid ni pretirano zamajal samozavesti ekipe. Večino smo tekmo lepo nadzirali, imeli vodstvo devetih zadetkov, nato pa padli in na koncu lovili točko. Tekma v Parizu bo povsem druga pesem. Če bomo želeli narediti dober rezultat bomo morali igrati pametno, preudarno, potrpežljivo, predvsem pa se bomo morali izogniti nihanjem v igri," je za spletno stran kluba povedal Vajdl.

Skube: Imajo težave in če bo priložnost, bomo sezono naredili še bolj senzacionalno

Eno glavnih orožij velenjske ekipe bo spet Staš Skube. Glede na to, da je Parizu na prvi tekmi nasul osem, včeraj Mariboru pa 12 zadetkov, bo pozornost namenjena njemu. "Na gostovanje odhajamo sproščeno. V Evropi smo naredili več, kot smo pričakovali, in to je naša nagrada. Oni v svojem prvenstvu ne blestijo in včerajšnji poraz je zgolj potrditev teze, da imajo težave. Kljub temu, da so Parižani favoriti, se mi ne predajamo. Če se bo ponudila priložnost, jo bomo zgrabili in že tako senzacionalno evropsko sezono naredili še bolj senzacionalno," pravi Skube.

Ta je bil skupaj z Mariem Šoštarićem in Markom Dujmovićem glavni krvnik Pariza na prvi tekmi. Skupaj so ti trije igralci zabili 23 golov. Skube poudarja, da bodo Francoze skušali ustaviti pri 25 do 30 zadetkih in igrati strpno v napadu.