Obračun je v 44. minuti odločil Drew Doughty. Pred tem so kralji v drugi tretjini že povedli z 2:0, a so gostitelji pred zadnjim odmorom prišli do izenačenja. Kralji so osmi na lestvici lige in šesti na zahodnem delu.

Obrambnemu igralcu Doughtyju je podal Dustin Brown in vratar Jeff Zatkoff (29 obramb) je bil brez moči. Šest minut pozneje pa je sledilo novo razburjenje. Brandon Sutter je sredi zadnje tretjine poslal plošček v mrežo mimo vratarja gostov Martina Jonesa (35 obramb), vendar je, še preden je plošček prešel golovo črto, oviral vratarja, ko ga je od zadaj zadel Doughty.

Gledalci so vpili "gol, gol", ko so sodniki gledali videoposnetek, nato pa odločili, da gol razveljavijo. "To je bila pravilna odločitev. Sutter je potisnil Jonesa v gol, res je sicer, da sem Sutterja zaustavljal, vendar nisem imel nič pri tem, da je Jonesa poslal v gol," je dejal Doughty, povsem drugačno mnenje pa je imel Sutter: "Presenečen sem bil, ko je bil gol razveljavljen. Zagotovo so me potisnili v mrežo in je plošček medtem nekako prispel v mrežo."

Na prvih treh mestih lige so St. Louis Blues, Boston Bruins in San Jose Sharks. Slednji so doma izgubili z Winnipeng Jets s 3:4, St. Louis je premagal Minnesoto Wild s 5:1, Boston Bruins pa Chicago Blackhawks s 3:0.