Da so Slovenke velike favoritinje, niso kazale zgolj napovedi vseh reprezentantk in selektorice Bonove, ampak tudi kvote na največji svetovni športni stavnici. Za morebitno zmago Švicark je kvota znašala kar 9 (za en vložen evro bi v primeru uspeha gostiteljic izplačilo znašalo kar devet evrov), za slovensko pa samo 1,07. Tekmo v Stäfi ob Züriškem jezeru so po treh začetnih izenačenjih bolje nadaljevale gostje, ki so po že tretjem zadetku Ane Gros v dobrih devetih minutah prvič povedle z dvema goloma naskoka (5:3), sredi prvega polčasa pa po prvem Alje Koren premierno s plus tri (7:4).

Toda v nadaljevanju se je pri gostiteljicah razigrala Karin Weigelt, članica Göppingena in ena izmed štirih švicarskih reprezentantk, ki si rokometni kruh služijo v Nemčiji. Weigeltova, trenutno druga strelka izbrane vrste iz dežele ur, čokolade in sira (267 golov na 93 reprezentančnih tekmah, rekorderka je Nicole Dinkel z razmerjem 366/92), je s štirimi zadetki v dobrih dvajsetih minutah poskrbela za prvo in – kot se je kasneje tudi izkazalo – zadnje vodstvo svoje reprezentance (11:10). Do konca tekme je Weigeltova še petkrat zatresla slovensko mrežo in je bila s skupno devetimi goli prepričljivo najboljša strelka sinočnjega dvoboja.

V prvem polčasu je bil izid kar sedemkrat izenačen, na začetku drugega še trikrat (zadnje pri 16:16), nato pa so Slovenke poskrbele za niz petih zaporednih zadetkov in vodstvo z 21:16. Kljub temu pa Švicarke, ki so na prvih dveh kvalifikacijskih tekmah za Euro 2014 tekmah doživele dva visoka poraza (s Srbijo v gosteh z 21:32 in Švedsko doma z 22:30), nikakor niso vrgle puške v koruzo. Počasi, vendar vztrajno so izbranke švicarskega selektorja danskih korenin Jesperja Holmrisa zmanjševale zaostanek za slovenskimi rokometašicami, in se tik pred koncem dvoboja v Stäfi približale zgolj na dva zadetka zaostanka (21:23).

Kljub temu pa slovenska zmaga ni bila ogrožena (gostje so bile 53-odstotno uspešne v napadu, vendar so zapravile kar tri sedemmetrovke, Švicarke pa 46-odstotno), selektorica Marta Bon – z osmim mestom na svetovnem prvenstvu leta 2003 na Hrvaškem še vedno drži največji uspeh slovenskega ženskega rokometa na reprezentančni ravni – in igralke pa so poskrbele za drugi par točk v kvalifikacijah za letošnje evropsko prvenstvo pri naših vzhodnih in južnih sosedah. Na drugi včerajšnji tekmi v skupini 5 sta se Srbija in Švedska po ogorčenem boju in napeti končnici razšli z neodločenim izidom 25:25 (14:14).

Skupina 5, 3. krog: Švica – Slovenija 22:24 (13:14), Srbija – Švedska 25:25 (14:14), vrstni red: Švedska 5, Slovenija 4, Srbija 3, Švica 0.