»Za Blaža Kavčiča bomo videli, kako bo šlo okrevanje. Nobenega dvoma ni bilo, da ga povabim v ekipo, zdaj je vse odvisno od njegovega zdravljenja. V torek je že stal na igrišču, več bo povedal čas. Sam imam sicer možnost, da še eno uro pred žrebom spremenim postavo. Če Blaž ne bo pripravljen, bom povabil koga drugega,« je povedal selektor Blaž Trupej, ki lahko Kavčičevo okrevanje spremlja iz prve roke, saj je tudi njegov osebni trener.

Kavčič ima čas za okrevanje do naslednjega četrtka, ko bo žreb, dvoboji pa bodo v Portorožu potekali od naslednjega petka do nedelje (od 4. do 6. aprila). V slovenskem moštvu so se tokrat odločili za peščeno podlago, ki naj bi najmanj ustrezala izraelski reprezentanci. Kljub temu Slovenija nima najboljše možne postave, saj je nastop ponovno odpovedal Aljaž Bedene. Z njimi se je prejšnji teden pogovarjal tudi direktor Teniške zveze Slovenije Gregor Krušič, a ko je že kazalo, da bi se Bedene lahko vrnil v izbrano vrsto, je vpoklic znova zavrnil. »Kar se tiče Aljaža Bedeneta, je ta moje povabilo zavrnil, zakaj, je treba vprašati njega. Želel bi si ga v ekipi, a mi je njegov tabor sporočil, da tokrat na Davisovem pokalu ne bo branil slovenskih barv,« je povedal selektor Trupej.

Bedene nam tokrat za pojasnila ni bil na voljo. Nazadnje je o Davisovem pokalu govoril konec lanskega leta, ko se je pojavila teorija, da za Slovenijo ne igra, ker naj bi v prihodnje nastopal za Veliko Britanijo. »Verjamem, da je plod teh govoric tudi moje neigranje za Slovenijo v zadnjem obdobju, ampak razlogi so bili drugačni. Predvsem težave z zapestjem in lovljenje točk na lestvici,« je povedal tedaj. Težave z zapestjem ima Bedene sicer še vedno. Nazadnje je nad bolečinami potarnal ta teden po porazu v tretjem krogu mastersa v Miamiju. »Ko se pogovarjam s svojo ekipo, med drugim tudi z Jankom Tipsarevićem, mi vsi pravijo, da moram najprej gledati nase, pa četudi potem dobim kakšno kritiko. Ne vem, kako dolga bo moja kariera, zato moram biti pozoren na svoje zdravje. Denimo na turnirjih za grand slam, ki se igrajo na tri dobljene nize, imam težave z zapestjem. Če bom povsem pripravljen, bom igral za Slovenijo, če ne, pa ne bom,« je še povedal Aljaž Bedene lani.

Znana je tudi zasedba Izraela. Prvo ime je 61. igralec z lestvice ATP Dudi Sela, med posamezniki pa nastopa še Amir Weintraub. Za igranje dvojic sta v ekipi Jonathan Erlich in Andy Ram, ki v posamični konkurenci sploh nimata uvrstitve na lestvici ATP. Izrael je med letoma 2008 in 2010 igral v svetovni ligi, enako pa tudi lani, ko je najprej z 0:5 izgubil proti Franciji, nato pa še z 2:3 proti Belgiji.