Policija razkrila nekaj podrobnosti

Kot so sporočili s Policijske uprave Novo mesto, so med preiskavo ugotovili, da je osumljenec zlorabil svoj položaj in zaupanje glede razpolaganja s tujim premoženjem, upravljanja podjetja in vodenja gospodarske dejavnosti, da bi tako gospodarski družbi z območja Ljubljane pridobil protipravno premoženjsko korist. S sprejemom poslovnih odločitev o sklenitvi pogodb s to družbo je povzročil za več kot 1,2 milijona evrov škode. Po naših neuradnih informacijah gre za pogodbe z družbo Papir servis, povezane z dovažanjem odpadkov.

Osumljen je tudi oškodovanja javnih sredstev, saj je pri upravljanju in razpolaganju z njimi zavestno kršil predpise, opuščal dolžno nadzorstvo ter omogočil nezakonito in nenamensko uporabo javnih sredstev. S sklenitvijo škodljive najemne pogodbe za delovne stroje je podjetje oškodoval za več kot 1,1 milijona evrov, so še pojasnili na novomeški policiji. Sporno najemno pogodbo naj bi prav tako po neuradnih informacijah sklenil z družbo Papir servis. Za stroj, ki pred odlaganjem odpadke obdela, naj bi Cerod plačeval previsoko najemnino.

Odločitev tožilstva predvidoma prihodnji teden

Na novomeškem tožilstvu so nam sicer že konec februarja potrdili, da so prejeli kazensko ovadbo zaradi domnevnih nepravilnosti v javnem podjetju Cerod. Direktor Alojz Turk je takrat za Dnevnik zatrdil, da je za ovadbo izvedel iz medijev, in izrazil prepričanje, da vse postopke v podjetju vodijo pravilno. Na tožilstvu pa so nam včeraj pojasnili, da je v obsežni kazenski zadevi sprejem tožilske odločitve v zaključni fazi in bo ta znana predvidoma do konca prihodnjega tedna. js