Igralki Gwyneth Paltrow in pevcu skupine Coldplay Chrisu Martinu sta se v zakonu rodila dva otroka. Najstarejša hči Apple je stara devet let, sin Moses pa sedem. Ponosna in predana starša sta izpostavila, da jima otroci ostajajo na prvem mestu, zato bosta še naprej zelo povezana in trdo delala na svojem odnosu. Poleg tega pa sta javnost in medije prosila, da spoštujejo njihovo zasebnost, saj ne bi rada otrokoma naložila še hujšega bremena.

Za zakon sta se trudila več kot leto dni, a jima ni uspelo zakrpati vseh lukenj, sta sporočila oboževalcem prek Gwynethinega spletnega portala. Zato sta se odločila, da je čas, da se razideta. »Prišla sva do zaključka, da kljub temu, da se ljubiva, ne bova ostala skupaj. Vedno pa bomo družina, zato sva se v mnogih pogledih zdaj celo bolj zbližala,« sta še dodala.

»Svoje težave v zvezi sva vedno reševala v zasebnosti, zato upava, da nama bo enako uspevalo z deljenim skrbništvom,« sta zaključila.

Selitev v ZDA ni pomagala

Gwyneth in Chris sta se poročila decembra 2003 na zasebni ceremoniji v Mehiki. Skoraj vseh deset let sta se izogibala fotografov v javnosti in se zelo redko pojavljala skupaj, da bi zaščitila svojo zasebnost. Lani so se iz Londona preselili v Los Angeles, a sprememba okolja očitno ni delovala pozitivno. Zakonca so zadnjič videli skupaj januarja na podelitvi zlatih globusov, kjer sta se hihitala kot najstnika, a so nasmehi hitro izginili z njunih obrazov.

Številni mediji so zelo hitro po skrivni poroki objavljali namige, da se bosta razšla. Igralka jih je vztrajno zanikala in jih označevala za »smešne«. Oktobra 2008 pa je morala zanikati še govorice, da je Chrisa prevarala z možem Elle Macpherson, Jeffom Sofferjem. Revija Vanity Fair je poročala, da se je prijateljstvo med omenjenima razvilo v nekaj več. Sklicevali so se na fotografijo z zabave v Miamiju, kjer sta si bila »zelo blizu«.

„Novica je napačna. Jeff je Gwynethin dolgoletni prijatelj in med njima ni romantičnih povezav. V Miamiju se je sestal z mnogimi, ne samo z Gwyneth,“ je takrat sporočil igralkin tiskovni predstavnik. Enako se je odzval na poročanje, da se je Gwyneth zapletla z odvetnikom Kevinom Yornom. »Tudi ta novica ne zdrži vode. Gwyneth in Kevin se poznata samo bežno, prek poslov,« je pojasnil predstavnik.

Priznala, da je velik romantik

Igralka je leta 2011 med intervjujem priznala, da je romantik. »Sem velik romantik, vendar menim, da je človek lahko hkrati romantik in realist. Življenje je dolgo in zapleteno, zato lahko povem, da poznam in spoštujem ljudi, ki so imeli zunajzakonske zveze. Imamo napake. Samo samo ljudje in sprejemamo odločitve, ki jih bodo drugi obsojali,« je o skokih čez plot takrat rekla Gwyneth. Intervju je zaključila s tem, da ima v življenju veliko srečo – dva zdrava otroka in čudovitega moža. O slednjem je prav sladko govorila v intervjuju pred letom dni. »Težko je biti poročen. Doživljaš velike vzpone in zelo hude padce. Podobna sva drugim parom. Nekoč sem svojega očeta vprašala, kako je biti poročen 33 let. Odgovoril mi je, da se z mamo nikoli nista uspela dogovoriti o času ločitve. Mislim, da jo to ključ. Če eden izmed zakoncev obupa in mu drugi reče, da jima bo uspelo, potem deluje. Če oba obupata, potem je konec. Ne morem reči, da nama uspeva, ker nikoli ne veš, kam te bo življenje pripeljalo, a s Chrisom sva zelo dobra prijatelja, veliko se smejiva in imava ogromno skupnih stvari,« je takrat pojasnila.