Namesto na drug konec sveta se leti samo na sever Afrike, kar pomeni, da je vožnja z letalom precej krajša (samo dve uri), pa še časovne razlike ni, da bi imeli zaradi tega težave s spancem.

Tunizija ima prekrasne plaže, na katerih lahko uživate tudi popoldne, ko je v prej naštetih državah oseka, tako da imate v najslabšem primeru popraskano telo zaradi koral. Resda Tunizija nima pragozda, je pa zato Sahara prav tako nadvse zanimiva za ogled. Če se komu zdijo kupi peska dolgočasni, je to pač samo zato, ker si jih še ni ogledal. Kajti pustinja ima nekaj vsaj tako magičnega, kot je pogled na odprto morje. Da o lepotah oaz sploh ne govorimo. Pa tudi argument, da ni bolj prijaznih ljudi, kot so Tajci, v praksi ne zdrži...

Beg pred zasledovalci

»Predzadnji dan potovanja po Tuniziji sem si zaželela nakupiti spominke,« pripoveduje Marjeta iz Novega mesta. »Pred hotelom sem pomahala taksistu, ki me je peljal do bližnjega nakupovalnega središča. Še preden sem stopila v taksi, sva se zmenila za ceno. Dogovorila sva se za polovico zneska, ki ga je želel, in takoj sem mu plačala. Potem sva se zmenila, da me počaka in pelje še nazaj, kar se je tudi zgodilo. Zapletlo pa se je, ko je potem po prihodu nazaj hotel dvojni znesek – češ da mu nisem nič plačala… Najino prerekanje je zbudilo pozornost drugih taksistov,« se spominja Marjeta, ki je bila nenadoma obkrožena s petimi taksisti, ki so zagovarjali svojega kolega in hoteli denar od nje.

Marjeta je poudarila, da bo plačala samo polovično ceno, saj je vožnjo naprej poravnala, še preden sta se s taksistom zmenila, da jo bo počakal in peljal nazaj. Jezno je vrgla denar taksistu in prestrašena pobegnila razburjenim taksistom. A zgodbe še ni bilo konec.

Taksisti so pet minut kasneje začeli vneto iskati Marjeto: v njenem hotelu, v bližnjem lokalu, potem pa še v bližnjih prodajalnah. Ko so jo odkrili, ji je srce skorajda prenehalo biti. Ozrla se je naokrog, ali je kje kdo, ki bi ji lahko pomagal. Taksisti so bili razburjeni in nekaj časa je trajalo, da jih je razumela.

Spoznanje

»Povedali so, da je moj taksist takoj za mojim pobegom odkril v žepu denar, ki sem mu ga dala naprej grede. Spoznal je, da se je zmotil in seveda je o svoji napaki povedal vsem kolegom. Skupaj so me zato poiskali, da bi se mi opravičili, saj niso želeli, da bi o njih mislila, da so prevaranti...« je razplet svoje dogodivščine zaupala turistka.

Dodala je, da jo je njihova pozornost ganila, še posebno ko so hiteli razlagati, kako zelo jim je žal, da je bilo videti, kot da jo hočejo ogoljufati...

Če torej iščete deželo prijaznih ljudi in lepe pokrajine, obiščite Tunizijo, kamor se vse bolj pogosteje odseljujejo tudi Slovenci. Če vas zanima ležanje na plaži, vam lahko priporočimo Mahdio, kjer so prav gotovo najlepše plaže v tej deželi. Če bi radi še posebej ugodno ponudbo, izberite mali, ljubki hotel El Mouradi Cap Mahdia, ki ima sicer le tri zvezdice, vendar se zdi mnogim boljša izbira kot sosednji petzvezdični hotelski kompleks. Če pa si želite še kakšne akcije, obiščite Saharo in se odpravite s kamelami na izlet ob sončnem zahodu, obiščite kraj, kjer so snemali Vojno zvezd in Angleškega pacienta, posebno doživetje pa je tudi ogled berberske vasi, ki se skriva v hribovju Atlasa.